Consulul României în Portugalia, REVOCAT după ce 35 de români au fost blocați două zile în aeroportul din Lisabona

Redactor:
Otilia Ciocan Serescu
Premierul Mihai Tudose a decis, luni, revocarea consulului României în Portugalia, Alina Dociu, după ce aceasta nu a gestionat corespunzător problema turiștilor români blocați în Lisabona, de mai bine de două zile, după ce zborul lor anulat de două ori.

Premierul Mihai Tudose a decis, luni, revocarea consulului României în Portugalia, Alina Oana Dociu, după ce aceasta nu a gestionat corespunzător problema turiștilor români blocați în Lisabona, de mai bine de două zile, după ce zborul lor anulat de două ori.”

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că premierul Mihai Tudose le-a promis oamenilor blocați pe aeroportul din Lisabona că le va trimite o aeronavă Tarom pentru a îi aduce în țară, dacă situația o impune.

Cei 35 de turiști care ar fi trebuit să revină duminică noaptea în țară sunt încă în Portugalia după ce compania aeriană TAP Portugal a anulat și al doilea zbor, fără să dea explicații, potrivit informațiilor furnizate de Paralela 45, agenție prin intermediul căreia românii au plecat în vacanță.

Românii ar fi trebuit să revină duminică noaptea în țară, după ce zborul inițal, programat sâmbătă, a fost anulat. Oamenii au ajuns la aeroportul din Lisabona de unde au fost duși, din nou, la un hotel, după ce cursa a fost anulată de compania aeriană TAP Portugal fără a da explicații turiștilor sau agențiilor, potrivit informațiilor transmite de agenția Paralela 45.

Cei 35 de turiști, plecați în vacanță în Madeira, zburau spre București, prin Lisabona.

Mai mulți turiști români, între care și copii mici, care urmau să se întoarcă din Lisabona în București sunt ținuți într-un hotel din capitala Portugaliei, de sâmbătă, după ce două curse către România au fost anulate.

„Suntem în jur de o sută de persoane, care ar fi trebuit să plecăm din Lisabona, la ora 00:15, cu TAP Portugal – zborul numărul 1324. În aeroport, răspunsul standard a fost „We don`t know, yet”. Am fost aduși la un hotel, în jurul orei 1:30, iar la 12.00, am fost obligați să eliberăm camerele. Încă nu știm mare lucru despre întoarcerea acasă. Au fost grupuri mici de turiști, care au plecat, deja, cu alte companii aeriene, cu escale în alte orașe”, a povestit, duminică, în jurul orei 15.00, pentru MEDIAFAX, unul dintre turiștii ținuți în Lisabona, Mihaela Drăgușanu.

Ambasada României în Republica Portugheză are în atenție situația cetățenilor români blocați în Lisabona, după ce zborul lor a fost anulat, reprezentanții misiunii diplomatice aflându-se în permanentă legătură cu turiștii, potrivit unui răspuns al Ministerului Afecerilor Externe (MAE).

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) transmite că este nemulțumită „de modul neprofesionist în care TAP Portugal tratează problema turiștilor români blocați la Lisabona.”

„Anularea zborului 1324, din 27 august, ora 00.15, nu a fost anunțată și agențiilor de turism care au vândut pachete de vacanță cu transport pe această cursă, și nici anularea cursei următoare, din 28 august, ora 00.15, pe care o mare parte din turiștii blocați la Lisabona fuseseră relocați. ANAT va căuta soluții pentru întoarcerea acasă a turiștilor și va cere despăgubiri TAP Portugal pentru situația creată”, precizează ANAT.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide