Contre dure între Funeriu și Ponta pe tema „harababurii” din educație

Contre dure între Funeriu și Ponta pe tema „harababurii” din educație
Consilierul prezidențial pe probleme de educație, Daniel Funeriu, a răspuns acuzațiilor făcut în ședința de Guvern. Funeriu a folosit un limbaj dur la adresa premierului și i-a reamintit lui Victor Ponta că „în 2002, când el plagia de zor la doctorat, actualul ministru al educației a dispus ca toți copiii de 6 ani să meargă la școală, nu la grădiniță".

Consilierul prezidențial pe probleme de educație, Daniel Funeriu, a răspuns acuzațiilor pe care i le-a adus premierul în ședința de Guvern, când a catalogat clasa pregătitoare „o harababură și o prostie”. Funeriu a folosit un limbaj dur la adresa șefului Executivului și i-a reamintit lui Victor Ponta că „în 2002, când el plagia de zor la doctorat, actualul ministru al Educației a dispus ca toți copiii de 6 ani să meargă la școală, nu la grădiniță”.

„Harababura de început de an școlar a fost cauzată de Ponta care a avut patru miniștri ai Educației în trei luni, plagiatori și sindicaliști. Cum să începi anul bine când au schimbat politic toți inspectorii școlari și toți directorii care pregătiseră lucrurile?”, a declarat Daniel Funeriu într-un comunicat, ca răspuns la acuzațiile făcute de Victor Ponta în această dimineață.

Fostul ministru al Educației le-a transmis părinților că ei trebuie să știe că „micuții de trei ani nu vor avea locuri la grădiniță la anul dacă Ponta mută clasa pregătitoare înapoi la grădiniță, unde e criză cronică de spațiu”.

„Am fi singura țară din UE cu grădinița de patru ani”, precizează Daniel Funeriu.

„Învățătoarele care acum au copii de clasa a IV-a vor preda la grădiniță sau vor fi date afară. Ce se va întâmpla cu clasele din școli acum amenajate? Vor rămâne goale? Va lăsa copii de trei ani împreună cu cei de șapte la grădiniță?”, l-a întrebat Funeriu pe Ponta, care a adăugat că anul acesta nu a fost nicio problema la înscrierea la grădiniță deoarece s-a intrat la normal.

Daniel Funeriu îl acuză pe Victor Ponta că a întârziat licitațiile pentru mobilier, motiv pentru care clasa zero n-a fost gata la timp.

„În 18 mai 2012, Ponta, de la Ministerul Educației, a anulat procedurile transparente de licitație pentru mobilier și a dat banii școlilor, care au cumpărat prin încredințare directă mobilierul cu mare întârziere. Dacă Ponta nu știe despre ce vorbește măcar să plagieze modelele din toate țările EU care aplică acest model. Prin introducerea clasei pregătitoare 20 000 de copii de 6 ani, care alminteri nu ar fi fost nici la școală nici la grădiniță sunt acum într-un cadru școlar adecvat”, a spus Funeriu.

Inchide