Controale înainte de Paști: Carne, pește, băuturi alcoolice confiscate și amenzi de 3,6 milioane lei

Controale înainte de Paști: Carne, pește, băuturi alcoolice confiscate și amenzi de 3,6 milioane lei
Controale înainte de Paști. Poliția a confiscat carne, pește, băuturi alcoolice și a dat amenzi de 3,6 milioane lei.

Echipele de control au verificat, vineri, peste 3.700 de agenți economici, iar în filtrele de pe drumurile naționale au fost controlate 12.600 de mijloace de transport, în cadrul acțiunilor care au loc în perioada premergătoare sărbătorilor de Paști, arată sâmbătă Poliția Română, într-un comunicat de presă.

În urma verificărilor au fost depistate 469 de infracțiuni, dintre care 115 sunt fapte de evaziune fiscală, pentru care sunt suspectate 468 de persoane.

De asemenea, polițiștii au dat 11.286 de amenzi, în valoare totală de peste 3,6 milioane de lei. Cele mai multe amenzi, respectiv 8.178, au fost date pentru încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice. Alte 1.178 de amenzi au fost date pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar 1.099 pentru activități comerciale ilicite.

Ca măsuri complementare au fost confiscate bunuri de peste 2,6 milioane de lei, dintre care băuturi alcoolice în valoare de peste 28.000 de lei, carne și produse din carne de 28.900 de lei, pește și produse din pește de 13.800 de lei.

Echipele de control au găsit la unii dintre comercianți produse pentru care nu existau documente de proveniență, spații de depozitare neigienizate sau care nu aveau aprobare sanitar-veterinară. De asemenea, unii dintre comercianți vindeau produse fără să elibereze bonuri fiscale.

Controalele din perioada premergătoare sărbătorilor de Paști au început în 1 aprilie și se vor încheia în 19 aprilie. La controalele care au avut loc vineri au participat aproape 7.800 de polițiști.

Inchide