Controverse la incinerarea lui Andrei Gheorghe. Acuzații grave făcute de BOR la adresa celui care a oficiat slujba: „Nu e preot”

Controverse la incinerarea lui Andrei Gheorghe. Acuzații grave făcute de BOR la adresa celui care a oficiat slujba: „Nu e preot
Publicat: 24/03/2018, 15:09
Actualizat: 25/03/2019, 21:13

„Peste milioane de ani și trupul îngropat și cel ars va arăta identic”, a declarat, sâmbătă, Adrian Singurov, cel care a ținut slujba de la Crematoiul Uman Vitan.

Acesta a mai spus că procesiunea fost una completă fără nicio diferență față de una normală, de înhumare.

„Noi nu înmormântăm trupul după incinerare, ci înainte (…) Noi facem parte din Biserica Ortodoxă Rusă din exil, autonomă absolut. E o ordonanță în interiorul Bisericii Ortodoxe Române, nu a fost abordat de toate bisericile, nu e un subiect bine închegat. Andrei Gheorghe este născut în Rusia, practic rus după vibrația locului, noi suntem Biserica Rusă, practic s-a închis un cerc. El este creștin ortodox, trebuie să se menționeze acest lucru”, a explicat preotul.

Biserica Ortodoxă nu acceptă însă slujba de la crematoriu.

„În cazurile ca cel al lui Andrei Gheorghe, de exemplu, care și-a manifestat în timpul vieții atitudinea ostilă față de biserică, față de preoți și s-a declarat ateu, ar fi fost greu de făcut slujbă de înmormântare de vreme ce persoana respectivă și-a manifestat, încă din timpul vieții, dorința de nu fi înmormântat în biserică cu preot. Prezența unui preot acolo, într-un astfel de caz, este un abuz din partea preotului. În cazul acest, în are familia a trecut peste dorința domnului Andrei Gheorghe, care a spus că nu dorește o ceremonie cu preot, și din câte știu, nu a solicitat prezența unui preot din Biserica Ortodoxă Română, pentru că știau că BOR nu acceptă și nu încurajează o astfel de ceremonie de incinerare, au apelat la domnul Adrian Singurov, care nu este un preot ortodox”, a declarat PărinteleVisarion Alexa, pentru MEDIAFAX.

Preotul Visarion a explicat că nu îl cunoaște personal pe Adrian Singurov, dar cunoaște activitatea acestuia din mediul online.

„Acesta nu aparține niciunei biserici ortodoxe care se află în comuniune cu Biserica Ortodoxă Română. Am înțeles că el se revendică ca aparținând unei organizații care are în denumire ceva cu biserica rusă, dar nu este reprezentantul Patriarhiei Rusiei în România, deci, din punctul nostru de vedere, nu este preot. A fost solicitat de familie pe cont propriu. (…) Într-un regim democrat, legea cultelor permite apariția unor organizații religioase, care pot împumuta însemne, particularități din Biserica Ortodoxă. Legislația permite apariția acestor organizații religiase cu pseudonimul „ortodox”. Exista astfel de organizații care funcționaează cladestin”, a adăugat Alexa.

Jurnalistul Andrei Gheorghe, realizator de radio a murit, în propria locuință, luni seara, la vârsta de 56 de ani, potrivit IPJ Ilfov. Decesul a fost constatat în urma unui apel la 112, în urma căruia polițistii s-au deplasat la o adresă din Voluntari, unde a fost găsită o persoană decedată, în baia locuinței. Ulterior, s-a confirmat că persoana era Andrei Gheorghe, conform IPJ Ilfov.

Primele verificări efectuate în cazul jurnalistului Andrei Gheorghe au relevat faptul că acesta avea afecțiuni cardiace, suferind un infarct în trecut, au precizat sursele citate. Cercetările continuă în acest caz, doctorii de la Serviciul Județean de Medicină Legală care au efectuat autopsia, urmând să se pronunțe după vor primi, în aproximativ o săptămână, rezultatele testului toxicologic, au spus sursele menționate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații