Copii duși la spital după ce tatăl lor i-a obligat să se dea cu capul de pereți

Copii duși la spital după ce tatăl lor i-a obligat să se dea cu capul de pereți
Publicat: 22/04/2013, 18:19
Actualizat: 06/02/2016, 02:58

Trei frați cu vârste cuprinse între șase și nouă ani, din localitatea vasluiană Gura Albești, au fost transportați, luni, cu ambulanța la spital, cu lovituri la față, după ce tatăl lor i-a obligat să se dea cu capul de pereți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii vasluieni au declanșat o anchetă în cazul unui bărbat de 34 de ani, din localitatea Gura Albești, care și-a supus propriii copii la automutilare după ce aceștia ar fi răscolit niște documente ale familiei. Potrivit propriilor declarații date chiar de către bărbat organelor de cercetare penală, cei trei frați au fost obligați să se dea cu capul de pereți, ca o metodă de corecție pentru ceea ce au făcut.

Totul a ieșit la iveală, luni, în momentul în care cei doi copii mai mari au ajuns la cursuri, fiind văzuți de către învățătoare cu vânătăi la față. Ulterior, în urma apelului la numărul de urgență 112, cei doi copii, precum și fratele mai mic al acestora, care era acasă, au fost preluați de ambulanță și transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde au rămas internați pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Poliția a primit două sesizări în acest caz în cursul zilei de luni, atât de la directorul școlii, cât și de la asistentul social al Primăriei. Părinții celor trei frați se aflau la munci agricole în momentul în care ambulanța i-a preluat pe minori. În cele din urmă, polițiștii au reușit să vorbească cu tatăl copiilor, care a spus că nu și-a agresat personal fiii, ci doar i-a pedepsit pentru că au răscolit prin niște acte, obligându-i să se lovească cu capul de pereți. Urmează ca aceste lucruri să fie lămurite în urma anchetei, bărbatul fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de rele tratamente aplicare minorului”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ștraub.

Polițiștii vasluieni au sesizat Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui pentru a face propria anchetă în acest caz, autoritățile statului nereușind să stea de vorbă, deocamdată, cu cei trei copii pentru a afla de la aceștia ce au pățit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase