Copiii unor români din Anglia, dați unui cuplu de homosexuali

Copiii unor români din Anglia, dați unui cuplu de homosexuali
Publicat: 15/05/2016, 11:07

Diana și Florin Barbu s-au stabilit din 2007 în Regatul Unit. Au împreună o fetiță de 8 ani și un băiețel care va împlini 5 ani peste câteva zile. În familie au fost însă certuri dure și de multe ori poliția a intervenit pentru a-i calma pe părinți. Apoi au început și vizitele celor de la protecția copilului.

În timp ce Florin lucra ca taximetrist în Londra, Diana avea grijă de copii, ajutată de o bonă. Rapoartele inspectorilor au fost defavorabile familiei mai ales după ce bona a declarat că Diana ar fi avut un iubit la serviciu și provoca scandalurile pentru a se despărți de Florin.

În urma anchetei, copiii au fost luați de la familie. În următoarele luni copiii și-au văzut părinții doar o oră pe săptămână în prezența asistenților sociali. Toate întâlnirile au fost înregistrate și însoțite de comentarii seci, scrie tvr.

În decembrie 2014 Diana și Florin au pierdut primul proces cu protecția copilului și, de atunci, nu și-au mai putut vedea copiii. Au fost separați definitiv. Apoi micuții au intrat în programul de adopție și s-au găsit și cine să îi preia: o familie de homosexuali.

Vineri a fost ultimul termen și din cel de-al doilea proces. Familia Bratu a pierdut din nou.

După proces, Florin Barbu a intrat în greva foamei și a plecat să își strige nemulțumirea la CEDO. Soții Barbu pot face apel la o săptămână după publicarea hotărârii judecătorești. Singura soluție ar fi ca autoritățile statului român să facă demersuri pentru a repatria copiii, întrucât sunt cetățeni români.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase