Copil de 2 ani, cu alergie severă, lăsat fără tratament în spital pentru că „dermatologii nu lucrează”. FOTO

Copil de 2 ani, cu alergie severă, lăsat fără tratament în spital pentru că „dermatologii nu lucrează. FOTO
Publicat: 04/09/2017, 15:38

Un copil de 2 ani, internat la Spitalul Slatina, a suferit o alergie gravă, umflându-i-se brațul drept, din cauza unui leucoplast care i-a fost aplicat pentru a fixa o branulă. Și fratele acestuia, de doar 1 an, a avut de suferit din aceeași cauză.

Cei doi copii sunt cetățeni englezi și au mers la Slatina în vacanță la familia tatălui lor. Ei au făcut pneumonie și a fost nevoie să fie internați în spital, unde au fost însoțiți de mama și mătușa lor.

Mătușa copiilor, Maria Bărbulescu, a declarat, pentru Mediafax, că cel mai mare dintre copii a făcut dermatită, sâmbătă, din cauza leucoplastului care îi susținea branula, declarându-se revoltată de faptul că niciun medic dermatolog nu l-a putut consulta pe micuț până luni.

„Copiii au ajuns miercuri seara la spital cu pneumonie acută. Li s-au pus branule la amândoi. Celui mare i s-a pus branula în mână, nu a suportat-o și i-au mutat-o deasupra cotului, iar după trei zile, adică vineri dimineața, i-au dat jos branula și leucoplastul și au văzut ce are băiețelul. Ne-au spus că este foarte alergic și a făcut o deramatită de la leucoplast. L-au tratat cu violet. Sâmbătă dimineața i-am întrebat ce se întâmplă și asistentele de acolo mi-au spus că nu pot să îi dea altceva. Am rugat-o să îmi prescrie ceva să mă duc să cumpăr de la farmacie, dar mi-a spus că e sâmbătă și că nu lucrează niciun dermatolog și că trebuie să așteptăm până luni. Nu mi se pare corect așa ceva. Să stea copilul trei zile cu mâna așa și să nu îi faci mai nimic”, a declarat ea.

Femeia a adăugat că reprezentanții spitalului au intervenit abia după ce a postat o fotografie și cazul pe Facebook.

Maria Bărbulescu spune că tatăl copiilor va face o plângere după ce vine în țară.

„După ce am postat poza, au venit cu o cremă. Trei zile nu au venit cu nimic și aseară la ora 20.00 (duminică – n.red. ) au venit cu cremă. Copilul plângea de durere. Un copil are doi ani și două luni și unul un an și două luni. Cel mic nu a fost grav. Cel mare a avut o formă severă. Mama este internată cu ei, dar nu s-a văzut nimic pentru că a avut lecuoplastul și bubițele erau sub leucoplast. (…) Asistenta ne-a spus că ei după trei zile dau jos branula și leucolpastul. Acum îi fac injectabil. Nu am făcut plângere către directorul spitalului sau DSP, peste două zile vine în țară și tatăl copiilor și el o să facă”, a spus Maria Bărbulescu.

Directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a fost îndepărtat plasturele cu problemă, copilul primind doar tratament oral.

Reprezentanții unității medicale vor să achiziționeze alte dispozitive pentru fixarea branulelor, astfel încât să nu mai apară astfel de cazuri.

„La nivelul secției de Pediatrie sunt internați doi copii, iar în cursul spitalizării, unul din copii a avut la nivelul mâinii o reacție alergică la adezivul prin care s-a fixat branula, o dermatită de contact. În momentul în care a fost sesizată s-a sistat administrarea tratamentului, s-a îndepărtat plasturele respectiv și s-a efectuat o toaletare locală. Copilul primește tratament doar oral și în momentul de față a fost consultat de un dermatolog. Pentru a preveni incidente de acest gen, care sunt regretabile, am luat decizia de a face și achiziționarea unor alte soluții pentru fixarea branulei. La anumite tipuri, adezivul cu care se fixează branulele nu dezvoltă aceste reacții la majoritatea pacienților, dar sunt situații în care pot să apară. Încercăm să găsim posibilitatea de a utiliza și produse care sunt hipoalergice”, a declarat doctorul Pătru.

El a spus că, în timpul sfârșitului de săptămână, în spital nu sunt medici dermatologi, însă copilul a fost consultat de medicul pediatru.

„A fost văzut de medicul pediatru, dar consultul dermatologic nu s-a putut face, pentru că pe această secție nu se fac gărzi, fiind weekend nu a fost medic dermatolog. Mai apar și la adulți, sunt situații legate de sensibilitatea pacienților”, a mai spus Cătălin Pătru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată