Copil găsit singur în casă, în pericol să cadă de la etajul 4, luat de la tatăl care trebuia să aibă grijă de el și dus într-un centru al Protecției Copilului. VIDEO

Redactor:
Cătălin Legănel
Mai multe pe gandul.info

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea” al județului Constanța au fost solicitați să intervină, joi, pe strada Sucevei din Constanța, după ce au fost anunțat la 112 că un copil este gata să cadă de la etajul patru al unui bloc.

Pompierii au stabilit că băiatul, Iulian, care are cinci ani, era aplecat periculos peste geam, dar la vederea lor a intrat înapoi în casă. În plus, dar acesta era singur în casă și fusese încuiat în interior.

Polițiștii l-au contactat tatăl copilului, care era la serviciu. Părinții lui Iulian sunt divorțați, iar băiatul este în grija tatălui.

Oamenii legii au spus că atunci când bărbatul este la muncă nu are cine să stea cu copilul, fiind situații când acesta este lăsat peste program la grădiniță și adus acasă de sectoristul din cartier.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a autosesizat în acest caz, iar o echipă s-a deplasat imediat la fața locului.

„Potrivit evaluării inițiale, s-a decis instituirea măsurii de protecție în regim de urgență la centru rezidențial din cadrul Direcției”, au anunțat reprezentanții instituției.

Ancheta continuă în acest caz și, în funcție de rezultatele acesteia, vor fi stabili măsurile de protecție ce se vor impune având în vedere interesul superior al copilului.

Inchide