Copil: I-aș spune că-l iubesc, doar că i-aș spune în italiană / Bunică: Parcă mă simt așa, binecuvântată. Cum au văzut miile de români vizita Papei Francisc – VIDEO

Copil: I-aș spune că-l iubesc, doar că i-aș spune în italiană / Bunică: Parcă mă simt așa, binecuvântată. Cum au văzut miile de români vizita Papei Francisc - VIDEO
Publicat: 31/05/2019, 15:38

Mii de români de toate vârstele s-au strâns pe traseul dintre Aeroportul „Henri Coandă” București și Palatul Cotroceni, pentru a-l saluta pe Papa Francisc, care și-a început vizita de trei zile în țara noastră.

Maria Elisabeta este unul dintre copiii care au venit cu flori și alte daruri pentru Papa Francisc.

„I-aș spune că-mi place atât de mult de el și că-l iubesc, doar că i-aș spune în italiană. Încă nu știu cum se spune, dar o să învăț”, a spus Maria, în vârstă de doar câțiva ani.

Fetița a venit la eveniment și cu câteva daruri pentru Papa Francisc, respectiv un desen și o crenguță cu flori.

„Eu am un desen cu Grădina Maicii Domnului. Am venit aici să-l văd pe Papa pentru că mi s-a părut interesant și chiar voiam să vin. Am venit cu bunicul meu, cu mama, cu bunica și cu tatăl meu. (…) Îmi place foarte mult aici”, a spus Maria.

Părintele Dan, reprezentant al bisericii catolice a venit să-l întâmpine pe Papa Francisc pe bicicletă.

„Sunt aici să-l întâmpin și eu pe Papa Francisc în vizita lui și pentru a trăi împreună cu el și cu toți ceilalți care vor fi, aceste zile de binecuvântare. Este o bucurie mare pentru noi și sper să fie și un moment de speranță pentru întreaga țară. Este binevenit și așteptăm să ne dea această binecuvântare a lui Dumnezeu”, a declarat părintele.

Elena Ioniță și-a dorit să fie parte din momentului vizitei Papei Francisc în țara noastră, cu atât mai mult cu cât, spune ea, a fost prezentă și la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în țara noastră, care a avut loc în urmă cu 20 de ani.

„Am fost și la vizita Papei Ioan Paul al II-lea, în 99`, la invitația președintelui Emil Constantinescu. A fost prima vizită, era un entuziasm deosebit atunci, s-a desfășurat la începutul lunii mai, vremea era mai frumoasă ca acum, era foarte multă lume pe străzi, toți îmbrăcați în haine deschise, cu tot felul de stegulețe. Papa era atunci în papamobil. Lumea era foarte fericită, se simțea ca și cum un duh protector era deasupra Bucureștiului”, a spus Elena Ioniță.

Tot ea a spus și că prezența Papei Francisc în aceste zile în țara noastră reprezintă pentru România „o deschidere către lume”.

„Este un eveniment important, mie mi se pare că este o deschidere a noastră către lume, românii față de alte popoare sunt mult mai ospitalieri, au și o deschidere religioasă importantă. În afară de asta, având în vedere că totuși sunt mulți catolici, romano-catolici și greco-catolici, pentru care Papa este foarte important, consider că e necesară venirea Papei la noi, în București, dar mai ales în Transilvania”, a mai declarat Elena Ioniță.

O bunică venită împreună cu nepoțica ei în vârstă de doar câțiva ani să-l întâmpine pe Papa Francisc, a precizat că emoțiile au fost puternice, în ciuda faptului că nu au reușit să-l vadă pe acesta la fel de bine precum și-ar fi dorit.

„Am avut emoții, am fi vrut să-l vedem, au fost emoții puternice și dezamăgire mare când am auzit că a trecut și nu știam nici măcar în ce mașină e. Dar asta e. A fost un sentiment superb și acum parcă mă simt așa, binecuvântată”, a precizat aceasta.

Mariana și Maria sunt de confesiune romano-catolică și au așteptat vizita Papei Francisc în țara noastră cu mare entuziasm, cu atât mai mult cu cât și ele au fost prezente la vizita făcută de Papa Ioan Paul al II-lea în țara noastră, în urmă cu 20 de ani.

„Am așteptat ziua aceasta cu mare bucurie, ca să vină sfântul părinte, Papa Francisc. Am fost și când a venit și Papa Ioan Paul al II-lea, am fost la fel de fericiți. (…) O să mergem și noi spre casă, mulțumiți sufletește. E un moment de fericire, bucurie, abia am așteptat”, spune Mariana.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, și se desfășoară sub genericul „Să mergem împreună”.

Vizita Papei Francisc în România este una istorică și mult așteptată pentru mii de oameni, iar pentru buna desfășurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri drastice de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii și organizatorii.

Foto: Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?