CORESPONDENȚĂ EXCLUSIVĂ. Trimisul special al Gândul se află la Londra: Britanicii își plâng Regina la Palatul Buckingham! ”Ea reprezenta identitatea noastră!”

Publicat: 09/09/2022, 18:47
Actualizat: 09/09/2022, 19:14

Trimisul special al Gândul la Londra, Carmen Mandiș a vorbit cu britanicii veniți din tot regatul în curtea Palatului Buckingham. Aceștia i-au adus flori Reginei Elisabeta a II-a, în semn de omagiu pentru cei 70 de ani de domnie și au făcut fotografii în amintirea Reginei.

” În urmă cu 3 luni lumea se aduna la Buckingham Palace pentru a sărbători jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a. Acum dispariția Majestății sale a adus la celebrul palat oameni din toate colțurile lumii, veniți să-i aducă un omagiu. Sfârșitul unei ere, 70 de ani de domnie. Sunt 10 zile de doliu național, apoi va urma ceremonia de înmormânatare. Fiul Majestății sale, acum Regele Charles al III-lea este așteptat să se întoarcă din Scoția și să se adreseze națiunii în această seară. Regele Charles al III-lea a fost nepot al regelui Mihai I. Regina Elisabeta a II-a și Regele Mihai au fost ambii descendenți  ai Reginei Victoria” a relatat Carmen Mandiș.

Unul dintre oamenii aflați în mulțime, un monarhist devotat care o admira enorm pe Regină a răspuns la întrebările adresate de trimisul special al Gândul la Londra:

R: – Vă vine să credeți că faceți această fotografie, după aflarea tristei vești?

– Am văzut încoronarea Reginei, de foarte mic copil. Asistăm la sfârșitul unei ere, a unei perioade în care s-au întâmplat atât de multe lucruri bune, dar în care din păcate am pierdut foarte multe lucruri pe care le aveam.

R: – Reprezenta Regina identitatea Angliei?

– Da, ea reprezenta identitatea noastră. A  fost un excelent exemplu de devotament față de datorie. La moartea tatălui ei, în 1952 a promis și a respectat promisiunea de a rămâne în slujba tuturor oamenilor din țara aceasta și din comunitatea britanică. A continuat să-și respecte promisiunea chiar până acum 2  zile, înainte să moară. Aceasta este o splendidă realizare de care noi trebuie să fim foarte mândri. De asemenea trebuie să realizăm că deși este trist, ea mai avea numai 4 ani până să împlinească 100 de ani. Așa că da, este trist, dar oamenii spun că sunt șocați. Ei nu ar trebui să fie șocați pentru că vârsta medie de viață a oamenilor din țara asta la bărbați este de 83, iar la femei în jur de 84, așa că ea a trăit cu 11 ani mai mult. În acești ani, trebuie menționat că tot ceea ce a realizat sau în proporție de 95% din ceea ce a realizat a fost bun și în favoarea oamenilor și a comunității pe care a condus-o.

R: – Va fi ușoară schimbarea de la regină la rege?

– Este o întrebare foarte bună, pentru că Regele Charles al III-lea, așa cum acesta dorește să devină are o personalitate diferită. Speranța mea personală este că va continua în felul în care mama sa, Regina Elisabeta a II-a l-a învățat să fie. Numai timpul ne va spune, pentru că el este dintr-o eră diferită. O singură persoană din acest lanț istoric de monarhie, Regina este cel mai longeviv conducător din lume. Este una dintre persoanele care ș-a început cariera de tânără și are cea mai îndelungată domnie.

Impresionant este că înainte ca decesul Reginei Elisabeta a II-a să fie anunțat, deasupra Palatului Buckingham s-a înălțat un superb curcubeu.

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”