Coronavirus Update: SUA se apropie de 6 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Medicii din Franța avertizează asupra redeschiderii școlilor

Coronavirus Update: SUA se apropie de 6 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Medicii din Franța avertizează asupra redeschiderii școlilor
Valul doi de coronavirus. Franța înregistrează cea mai mare creștere zilnică a cazurilor de Covid-19: Peste 26.800 de cazuri în 24 de ore / Foto: Pixabay.com
Publicat: 31/08/2020, 06:55

SUA se apropie de 6 milioane de cazuri de infectare cu Covid-19, în timp ce medicii din Franța avertizează asupra redeschiderii școlilor.

SUA

Cazurile de coronavirus în SUA vor depăși borna psihologică de 6 milioane, pe măsură și ce alte state ale lumii raportează o creștere a numărului de infectări, scrie dw.com. Statele Iowa, Dakota de Nord, Dakota de Sud și Minnesota au înregistrat recorduri nedorite, în timp ce Montana și Idaho au raportat un număr-record al pacienților internați cu Covid-19.

Șeful FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente) a precizat într-un interviu că vaccinul contra coronavirusului va primi aprobare în regim de urgență, înainte de finalizarea testelor.

Stephen Hahn, șeful USFDA, a respins ideea că administrația sa se află sub presiunea președintele Trump, care a cerut agresiv un vaccin, spunând că va fi disponibil înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

Trei producători de medicamente din Occident se află în a treia fază a testelor clinice, cu participarea a mii de „cobai” umani. AstraZeneca, Moderna și Pfizer sunt cei trei giganți pharma care caută vaccinul pentru coronavirus.

Brazilia

Brazilia a înregistrat peste 120.000 de decese și 3,8 milioane infectări cu noul coronavirus. Este a doua țară care depășește pragul de 120.000 de morți în pandemie, după SUA, unde au murit peste 182.000 de oameni.

Pandemia a devenit o problemă politică în cea mai mare țară din America Latină, unde președintele Jair Bolsonaru condamnă „ISTERIA” creată în jurul virusului și îi critică pe oficialii care închid orașele, pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Venezuela

Venezuela este paralizată de pandemie și toată lumea se pregătește pentru o carantină radicală, după cum a spus președintele Nicolas Maduro.

Venezuela a înregistrat 45.868 infectări cu noul coronavirus și 381 decese, dar situația ar putea fi mult mai gravă, susțin ONG-urile.

Europa

România a depășit pragul de 86.000 de persoane infectate cu coronavirus: 952 de cazuri noi și 39 de decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost  înregistrate 952 de cazuri noi de COVID-19, din 14.670 de teste efectuate. Alte 39 de persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus, în timp ce la Terapie Intensivă sunt internați 492 de pacienți.

Medicii din Franța se tem că revenirea în școli a copiilor va duce la explozia numărului cazurilor de coronavirus.

„Regulile impuse de la 1 septembrie pentru începerea școlii nu îi feresc nici pe elevi nici pe familiile lor de coronavirus”, au scris medicii într-o scrisoare deschisă, publicată duminică de Le Parisien.

Medicii au cerut ca purtarea măștii să fie obligatorie pentru copiii cu vârste de peste 6 ani, o măsură care nu va fi însă suficientă, pentru a stăvili infectările.

Duminică, Franța a raportat 5.413 noi cazuri de coronavirus.

Marea Britanie

Ministrul de Finanțe Rishi Sunak i-a îndemnat pe britanici să mănânce în continuare în oraș. Regatul Unit a raportat 1.715 de noi cazuri de Covid-19, cel mai mare număr din 4 iunie și până în prezent.

Germania

Bundestag-ul va lua noi măsuri anti-coronavirus după terminarea vacanței de vară.

Asia

Coreea de Sud a instaurat noi reguli în privința funcționării restaurantelor și a sălilor de fitness. Coreea înregistrează 299 noi cazuri de infectare, 19.699 în total și 323 decese.

Australia

Luni, Australia a raportat o creștere-record a numărului de decese cauzate de Covid-19. Statul Victoria a înregistrat 41 noi decese cauzate de coronavirus.

Africa

Ghana își va redeschide granițele pentru transportul internațional, de la 1 septembrie. Granițele țării au fost închise în martie. Redeschiderea este valabilă însă doar pentru transportul aerian, nu și pentru cel terestru și maritim.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului