COTAR protestează în București cu 2.000 de mașini: Cerem excluderea falșilor transportatori

Publicat: 21/03/2019, 09:45
Actualizat: 25/03/2019, 18:59

La protest participă transportatori autorizati aparținând membrilor COTAR, însumând peste 5.000 de autovehicule.

„Coloana se va forma din fața Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în București, cât și pe drumurile naționale, de unde vor veni coloane de mașini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizați de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare, când vor bloca Bucureștiul cu autocare, microbuze și taxiuri din întreaga țară”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

COTAR cere Guvernnului să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, „așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licență și fără autorizație, nu sunt altceva decât falși transportatori de persoane”.

Confederația a anunțat că nu renunță la protest, chiar dacă Guvernul a promis că rezolvă situația. „Aceeași promisiune ne-a mai stopat acțiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis , cu eliminarea sintagmei „în mod repetat”, cu trecerea activitatii de” rent a car” la Ministerul Transporturilor, nu renunțăm la programul de proteste anunțat”, a precizat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Restricții de circulație

Brigada Rutieră a Capitalei anunță că joi circulația în zona Pieței Victoria, acolo unde are loc un protest al sindicaliștilor Confederației Operatorilor și Transportatorilor din România (COTAR), va fi restricționată până la orele 15:00

Astfel, vor fi instituite următoarele restricții de circulație:

– , se va restricționa traficul rutier pe Șos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Victoriei, respectiv Șos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcție de sosirea participanților), permițându-se circulația pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

– la nevoie, se va restricționa traficul și pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piața Victoriei;

– circulația în Piața Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulație pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor și Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulația pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzești și Bd. Lascăr Catargiu.

Polițiștii recomandă ca rute alternative Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești și Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareșal Averescu – Bd. Mărăști – Piața Montreal – Șos. București-Ploiești.

Confederația transportatorilor COTAR a anunțat că nu renunță la protestul anunțat pentru joi, când și-a propus să iasă în stradă cu 5.000 de mașini. „Până când nu vedem în vigoare OUG promis , cu eliminarea sintagmei „în mod repetat” , cu trecerea activitatii de” rent a car” la Ministerul Transporturilor , nu renunțăm la programul de proteste anunțat”, a precizat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

COTAR cere Guvernului să rezolve cu celeritate această situație și să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licență și fără autorizație, nu sunt altceva decât falși transportatori de persoane.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Hoții de CATALIZTOARE din GERMANIA ”vânează” aceste mașini
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Diferența dintre criptomonede, monede digitale și monede virtuale
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Detalii BOMBĂ din dosarul inspectorilor ANAF: Nu punem botul la o sticlă de whisky; Să...
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Au fost chemați ROMÂNII ÎN ARMATĂ?! Ministrul Apărării a spus adevărul. Toată lumea trebuie să...
Anunțul care zdruncină lumea din temelii. Ce urmează după Omicron: Va fi mult mai contagioasă
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...