COVID-19. Amenzi pentru nepurtarea măștilor de protecție în public! Anunțul Ministrului Sănătății

COVID-19. Amenzi pentru nepurtarea măștilor de protecție în public! Anunțul Ministrului Sănătății
Sucevenii sunt obligați să poarte măști de protecție (Foto: Pixabay)
Publicat: 05/05/2020, 10:44

Va curge iar cu amenzi, de data aceasta pentru lipsa măștilor în spațiul public. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Dincolo de spiritul civic, vor fi amenzi pentru lipsa măștilor din spațiul public, a informat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

După 15 mai, România va fi în stare de alertă, ceva mai degajată decât starea de urgență, dar măștile vor deveni prioritare.

”Noi contăm foarte mult pe spiritul civic, haideți, să spunem că în prima săptămână vom fi la nivel de avertisment, dar în a doua săptămână va exista și o sancțiune. Va exista o amendă (…) Nu ne-am gândit la un cuantum, toate sunt într-o analiză, toate sunt într-o expertiză la Ministerul de Interne.”, a spus Nelu Tătaru, la TVR, în cadrul emisiunii ”România 9”.

În unele orașe din România există deja obligativitatea purtării măștilor în spațiile închise, iar acele persoane care nu respectă legea sunt amendate cu 100-500 de lei.

Una dintre principalele preocupări pentru perioada următoare este ca, în România, să se găsească măşti de protecţie în magazine după data de 15 mai, la un preţ în jurul a 2 lei, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.