COVID-19. Un copil de la Maternitatea din Sibiu s-a născut cu noul coronavirus

COVID-19. Un copil de la Maternitatea din Sibiu s-a născut cu noul coronavirus
COVID-19. Un copil de la Maternitatea din Sibiu s-a născut cu noul coronavirus / Foto - Pixabay / Caracter Ilustrativ
Publicat: 16/06/2020, 16:15
Actualizat: 24/06/2020, 13:26

Un copil s-a născut cu noul coronavirus la Maternitatea din Sibiu. Mama sa, o femeie de 26 de ani, a fost diagnosticată încă de când era însărcinată.

Bebeluşul s-a născut la Maternitatea din Sibiu în data de 11 iunie, iar primul test a ieşit pozitiv pentru coronavirus, mama sa, o femeie de 26 de ani, fiind, de asemenea, bolnavă.

Medicii spun că naşterea a decurs bine, nu au fost probleme, iar copilul şi mama sa sunt internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Copilul este internat în cadrul secţiei de Neonatologie, izolat şi sub supraveghere şi îngrijire corespunzătoare, iar mama este internată în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase, sub supraveghere şi tratament specific”, a declarat Andreea Ştefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Surse medicale au declarat pentru Mediafax că al doilea test făcut bebeluşului a ieşit negativ.

Pentru a putea fi externat, este nevoie de două teste teste negative în interval de minim 24 ore.

Cum știi când copilul tău poate avea COVID-19

Primul semn este temperatura corpului. Dacă trece de 38 trebuie sunat medicul de famlie.

Părintele măsoară temperatura, temperatura se măsoară intrarectal, de două ori pe zi, dacă vede că este febril, sau se măsoară în axil la copilul mare”, a declarat Dr. Valeria Herdea, medic pediatru, citată de Mediafax.

„Un copil care respiră rapid înseamnă un copil sub un an, dacă are mai mult de 30 de respiraţii pe minut, 30, 40 de respiraţii deja este o problemă. La copilul mare numărul de respiraţii scade, astfel încât la adulţi se ajunge la 20, 22 de respiraţii, un adult care respiră cu mai mult de 22, 24 de respiraţii este o urgenţă. Dacă este mai palid sau este mai gri este extrem de important să ne poată relata părintele.

Citește continuarea…