Crește numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19: Medicii de familie și farmaciile se înarmează cu teste

Crește numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19: Medicii de familie și farmaciile se înarmează cu teste
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15/07/2022, 18:29

Pandemia pare că revine cu pași repezi. Medicii de familie și farmaciile se pregătesc cu teste corespunzătoare pentru a ține sub control situația de față, în care peste 4000 de persoane au fost deja infectate cu COVID-19

După o perioadă în care oamenii s-au obișnuit cu libertatea, pandemia de COVID-19 pare că se reîntoarce în forță iar în această săptămână s-au înregistrat peste 4000 de cazuri zilnic.

Persoanele care cred că au intrat în contact cu virusul și vor să se testeze gratuit pentru a vedea dacă sunt pozitivi virusului, pot apela la medicii de famile dar și la unele farmacii.
În prezent, testarea împotriva COVID-19 se poate realiza la peste 4.300 de medici de familie și peste 140 de farmacii din toată țara, potrivit Avocatnet.ro.

Din acest an, cei care doresc să se testeze gratuit, în cazul în care au presupuneri că s-au îmbolnăvit de COVID-19, pot cere ajutorul medicilor de familie. Testarea se face cu teste rapide antigen din probă nazo-faringiană.

Se întoarce pandemia

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 4000 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2(COVID-19).
Mai mult de jumătate dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, așa că riscul de îmbolnăvire nu este redus nici pentru persoanele care au mai avut acest virus. Cifrele infectaților demonstrează că situația ia amploare, iar în ultimele zile au fost declarate 9 decese.

De altfel, Ministerul Sănătății a revenit la raportarea zilnică, după creșterea îmbolnăvirilor. Și Casa Națională de Asigurări de Sănătate(CNAS) a anunțat recent că persoanele infectate cu virusul COVID-19 se pot adresa unor centre de evaluare și tratament, ce sunt acum în număr de peste 180.