Crima din Mediaș a fost filmată. Adolescentul le-a transmis imaginile prin apel video extremiștilor care îl recrutau

Crima din Mediaș a fost filmată. Adolescentul le-a transmis imaginile prin apel video extremiștilor care îl recrutau
Crima din Mediaș a fost filmată / Sursă FOTO: Captură
Publicat: 17/05/2022, 13:43

Noi detalii ies la iveală în cazul omorului petrecut pe 12 aprilie, la Mediaș, când un adolescent german, aflat la noi în plasament internațional, a ucis pe stradă, în plină zi, o femeie de 74 de ani, pe care nu o cunoștea.

Adolescentul le-a declarat anchetatorilor că voia să adere la o organizație extremistă din străinătate, ai cărei reprezentanți i-ar fi cerut dovezi că este capabil să comită o crimă rasială. Iar adolescentul a transmis atacul printr-un apel video.

Inițial, anchetatorii au pus la îndoială mărturisirea suspectului de 17 ani. Scena crimei a fost postată însă pe un forum online, dedicat evenimentelor violente. Site-ul este restricționat în România și poate fi accesat din străinătate, pe baza unui abonament.

În imaginile care nu pot fi difuzate, din cauza cruzimii faptei, se aude când interlocutorul îi spune asasinului “show me”, adică “arată-mi”. Anchetatorii încearcă acum să afle cine este bărbatul a cărui voce se aude și despre ce organizație extremistă ar fi vorba.

Tânărul spune că și-a ales victima la întâmplare, doar pentru că bănuia că aparține unei anumite etnii. Femeia ieșise din bloc să ducă gunoiul la tomberon. După crima petrecută la ora 12:30, suspectul s-a dus acasă, la familia care îl găzduia, și nu a dat nimic de bănuit.

Acesta se afla în România de când avea 12 ani. Provine dintr-o familie dezorganizată, cu mama consumatoare de droguri. Când a fost plasat în România, în scopul reeducării și reabilitării, nu făcuse nimic rău.

El suferea de depresie, era speriat și apatic. Familia care l-a luat în grijă spune că își revenise, iar Direcția pentru Protecția copilului, care îl monitoriza, nu a descoperit nimic îngrijorător în comportamentul lui.