Crin Antonescu, Regelui Mihai: Valorile pe care le întruchipați,repere de care societatea are nevoie

Crin Antonescu, Regelui Mihai: Valorile pe care le întruchipați,repere de care societatea are nevoie
Publicat: 25/10/2013, 12:37
Actualizat: 16/03/2017, 12:49

Președintele Senatului, Crin Antonescu, i-a adresat Regelui Mihai un mesaj din partea instituției, vineri, cu ocazia împlinirii a 92 de ani, arătând că valorile pe care acesta le întruchipează reprezintă reperele morale de care socitatea noastră are nevoie.

„Majestatea Voastră, Cu prilejul aniversării zilei de naștere, Senatul României, și eu personal, vă transmitem respectul nostru și vă adresăm urarea ca anii ce vor veni să vă aducă sănătate și bucuria de a primi întreaga considerație a poporului român. Începutul modernizării țării noastre, construcția și împlinirea destinului nostru european se leagă indisolubil de acțiunile Majestății Voastre ca Rege și promotor al intereselor României. La momentul aniversării celor 92 de ani, avem onoarea de a vă transmite recunoștința noastră pentru tot ceea ce ați făcut pentru poporul român de-a lungul istoriei acestei țări”, se arată în mesajul lui Antonescu.

Liderul liberal afirmă că valorile pe care le întruchipează Regele Mihai „reprezintă repere morale de care societatea noastră are nevoie mai mult decât oricând”.

„Sunteți și veți rămâne un model de demnitate, onoare și spirit de sacrificiu pentru statul român și pentru cetățenii săi. Fie că v-ați aflat în țară sau constrângerile politice v-au determinat să luați calea exilului, știm că ați fost întotdeauna alături de noi, de români. Astăzi, la venerabila vârstă de 92 de ani vă găsim tot în slujba țării și nu există alt mod mai potrivit de a ne exprima recunoștința decât respectul nostru etern, ca națiune. Acum, românii au un nou prilej să vă fie aproape, de aceea salut cu bucurie inițiativa anunțată de Casa Regală de a vă sărbători public ziua de naștere și cea onomastică. Pentru tot ceea ce reprezentați, pentru istoria României, dar și pentru viitorul acestei țări, folosesc acest prilej pentru a vă asigura de întreaga noastră prețuire și de respectul nostru”, mai afirmă Crin Antonescu.

Porțile Palatului Elisabeta din București vor fi deschise pe 8 noiembrie, de la ora 10.00, tuturor celor care vor să îi ureze Regelui Mihai I „La mulți ani”, cu ocazia zilei de naștere și a onomasticii, informează biroul de presă al acestuia.

Regele Mihai I împlinește 92 de ani pe 25 octombrie, iar în ziua Sfinților Mihail și Gavriil își sărbătorește public ziua de naștere, împreună cu cea onomastică.

Regele Mihai I al României s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea și al Reginei Elena. Prima domnie a Regelui Mihai I a început în 1927, la vârsta de 6 ani, după moartea bunicului său, regele Ferdinand I, regele-copil fiind tutelat de o regență condusă de unchiul său, principele Nicolae al României. După urcarea pe tron a regelui Carol al II-lea, în iunie 1930, și după plecarea reginei-mamă în exil, regele Mihai I a primit titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. În urma abdicării tatălui său, pe 6 septembrie 1940, a redevenit regele Mihai I.

Din 1944, Regele Mihai s-a opus instaurării autorităților comuniste și, în cele din urmă, a fost obligat să abdice, pe 30 decembrie 1947.

Exilul Regelui Mihai și al reginei Ana, soția acestuia, a început odată cu revenirea de la nunta lor organizată la Atena. Au locuit, până la sfârșitul anului 1948, la Vila Sparta, locuința reginei-mamă Elena. Din 1949, regele Mihai și regina Ana s-au mutat la Lausanne și apoi în Anglia, unde au locuit până în 1956, după care au revenit în Elveția. Regele Mihai și regina Ana locuiesc, din 2004, la Aubonne, în Elveția, însă petrec principalele sărbători ale anului în România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani