Cristian Cioacă a fost condamnat în dosarul de infracțiuni informatice

Cristian Cioacă a fost condamnat în dosarul de infracțiuni informatice
Publicat: 25/04/2014, 18:41
Actualizat: 05/02/2019, 07:03

Magistrații Judecătoriei Brașov i-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pe polițistul Cristian Cioacă și pe hackerul Adrian Nițu, în dosarul de infracțiuni informatice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La pronunțarea sentinței a fost prezentă doar avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, care a declarat apel la decizia instanței.

Avocata a spus că nu i se pare corectă condamnarea cu suspendare, „având în vedere gravitatea faptei” și faptul că i s-au adus prejudicii de imagine avocatei Elodia Ghinescu.

La termenul din 2 aprilie, avocata Crina Radu solicitase ca Adrian Nițu și Cristian Cioacă să primească pedepse la închisoare cu executare, pentru că au accesat fără drept adresa de e-mail a avocatei Elodia Ghinescu, în timp ce avocata apărării a cerut achitarea celor doi. Judecătoria Brașov a rămas atunci în pronunțare.

Curtea de Apel Brașov a casat, în luna martie 2013, sentința prin care polițistul fusese achitat în dosarul de infracțiuni informatice și a trimis dosarul spre rejudecare, aceasta fiind a doua oară când cazul este returnat Judecătoriei Brașov.

Cioacă a fost achitat, în 6 aprilie 2012, în dosarul în care a fost judecat pentru violarea corespondenței prin e-mail a fostei sale soții, avocata Elodia Ghinescu, conform unei decizii a Judecătoriei Brașov, după rejudecarea dosarului. Decizia a fost atacată cu recurs de avocata familiei Ghinescu, dar și de DIICOT Brașov și Parchetul instanței supreme. Curtea de Apel Brașov a admis recursurile și a casat sentința, iar dosarul s-a întors la Judecătorie. Inițial, dosarul de violare a corespondenței electronice a Elodiei Ghinescu a fost trimis spre rejudecare la Judecătoria Brașov, în aprilie 2011, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce a casat sentința Curții de Apel Brașov, care îl condamnase pe Cioacă, în 27 septembrie 2010, la trei ani de închisoare cu suspendare.

La sfârșitul lunii februarie, Cristian Cioacă a ieșit din Penitenciarul Colibași, după ce Curtea de Apel Pitești a decis înlocuirea arestării preventive cu măsura controlului judiciar, decizia fiind executorie, însă nu și definitivă. Ulterior, Cioacă și-a reluat activitatea de polițist, el fiind încadrat la Serviciul Logistic al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Cristian Cioacă s-a aflat în arest din 5 decembrie 2012, iar la sfârșitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibași.

El a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru omor calificat și profanare de morminte, el fiind acuzat că și-a ucis soția, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

În 2 iulie 2013, Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeș la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia rămâne definitivă, 22 de ani de detenție. Sentința instanței de fond a fost atacată cu apel de toate părțile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama și fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părți civile în dosar, și de procurori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor