Cristian Pomohaci, de NEGĂSIT. Fostul preot va fi adus cu MANDAT în fața judecătorilor

Cristian Pomohaci, de NEGĂSIT. Fostul preot va fi adus cu MANDAT în fața judecătorilor
Publicat: 08/04/2019, 17:55

Magistrații de la Tribunalul Mureș au dispus recitarea lui Cristian Pomohaci cu mandat de aducere cu executare, după ce acesta nu s-a prezentat, luni, la ședința de judecare a dosarului de recunoaștere a vinovăției.

„Acordă un nou termen de judecată. Recitarea inculpatului cu mandat de aducere cu executare în fapt potrivit art. 265 alin. 1 Cod Procedură Penală de la adresa indicată. Stabilește următorul termen de judecată la data de 05 iunie 2019 ora 09, domnul avocat neformulând obiecțiuni cu privire la termenul și ora stabilită”, se arată în soluția pe scurt, publicată, luni, pe portalul instanței.

De altfel, Pomohaci nu s-a prezentat nici la termenele anterioare, anunțând că are unele probleme medicale, motiv pentru care magistrații au decis, în luna martie, emiterea unei adrese către Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov „pentru a comunica la dosarul cauzei dacă inculpatul Pomohaci Cristian Dorin a fost sau este internat la această unitate medicală, în caz afirmativ în ce perioadă s-a aflat internat și sub supravegherea cărui medic s-a aflat, precum și scopul internării”.

Fostul preot Cristian Pomohaci a recunoscut, în luna septembrie 2018, acuzațiile de evaziune fiscală și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției. La data respectivă, Parchetul General a precizat că pedeapsa la care au căzut de acord fostul preot și procurorii este de un an de închisoare cu suspendare.

„Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și, în conformitate cu dispozițiile art. 478 – 484 din Codul de procedură penală, au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul Pomohaci Cristian Dorin având ca obiect recunoașterea comiterii faptei și acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, respectiv săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (11 acte materiale)”, a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un comunicat de presă remis în 19 septembrie.

Anchetatorii l-au acuzat pe fostul preot că, între ianuarie 2012 – octombrie 2017, a declarat la Fisc venituri mai mici, din cedarea folosinței unor locuințe pe care le deține, decât cele obținute în realitate. Suma nedeclarată se ridică la 684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro, aferentă unui număr de 11 imobile. Prejudiciul adus bugetului general consolidat este de 136.572 lei, din 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar21.885 lei, contribuția asigurărilor sociale de sănătate.

Cristian Pomohaci a achitat în totalitate prejudiciul, anunță procurorii.

Pedeapsa stabilită ca urmare a acordului dintre procuror și fostul preot pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată este de un an închisoare cu suspendare.

„Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu inculpatul stipulează, totodată, interzicerea, ca pedeapsă complementară, a exercitării drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinței, precum și interzicerea ca pedeapsă accesorie a exercitării drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, de la rămânerea definitivă a sentinței și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, a arătat Parchetul General.

Pe durata termenului de supraveghere, Cristian Pomohaci are interdicția de a părăsi teritoriul României fără acordul instanței.

Dosarul și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Mureș. Dosarul a fost înregistrat la instanță în data de 25 septembrie și se află la cel de-al șaselea termen de judecată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?