Cristian POTERAȘ, încă un teren atribuit ILEGAL. Fostul primar al sectorul 6, acuzat de ABUZ în serviciu și luare de MITĂ

Cristian POTERAȘ, încă un teren atribuit ILEGAL. Fostul primar al sectorul 6, acuzat de ABUZ în serviciu și luare de MITĂ
Publicat: 28/09/2018, 03:47
Actualizat: 29/10/2018, 18:48

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș, pentru abuz în serviciu și luare de mită, pe Paul Sorin Stănescu, reprezentantul S.N. Institutul Pasteur S.A la data faptelor, pentru complicitate la abuz în serviciu și spălare de bani, Lucian Grecu, un apropiat al fostului primar, pentru complicitate la luare de mită, pe Valentina Georgescu, pentru complicitate la abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, spălare a banilor și pe Bogdan Georgescu, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Cristian Poteraș este acuzat că ar fi emis în ianuarie 2007 un titlu de proprietate, în baza căruia Institutul Pasteur, reprezentat de Paul Sorin Stănescu, ar fi obținut dreptul de proprietate asupra unui teren de 19 hectare din București, deși edilul știa că instituția nu se încadrează în categoria celor îndreptățiți la reconstituirea dreptului de proprietate privată.

„În anul 1991, institutul a fost organizat ca regie autonomă, prilej cu care i-a fost stabilit patrimoniul, format exclusiv din bunurile existente în bilanțul contabil la momentul înființării, astfel încât nu putea solicita de la stat alte bunuri. Mai mult, în anul 2000 societatea a fost privatizată, prilej cu care au fost trecute din proprietatea statului în proprietate privată doar bunurile incluse în capitalul social la momentul vânzării acțiunilor”, precizează DNA, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Procurorii au explicat că procedura a fost demarată de Paul Sorin Stănescu, care a pus la dispoziție primarului documentele necesare și i-ar fi convins pe funcționari din primărie să semneze. Lucian Grecu este acuzat că ar fi figurat numai formal într-o tranzacție imobiliară, în locul fostului primar, iar Valentina Georgescu, că ar fi intermediat legătura dintre Stănescu și Poteraș.

„În cursul lunii decembrie 2007, inculpații Stănescu Paul Sorin și Georgescu Valentina-Narcisa au transferat o parte din terenul retrocedat în mod nelegal către o societate controlată de inculpată, astfel încât folosul să ajungă la soții Georgescu ca recompensă pentru acestora la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită. În perioada 2009-2015, Georgescu Valentina-Narcisa a transferat beneficiul obținut în acest mod, în cuantum de 4.647.220 euro, către conturi bancare din Elveția și ulterior în Statele Unite ale Americii, pentru a ascunde proveniența ilicită a sumelor”, transmite DNA.

Procurorii îl mai acuză pe Paul Sorin Stănescu că, între 2007-2009, a transferat aproape 9 milioane de euro din banii de pe teren în contul unei firme la care era administrator, iar soția sa asociat majoritar. „Ulterior, această sumă a fost amestecată cu fonduri având alte surse și, după operațiuni bancare repetate, a fost transferată în patrimoniul soției inculpatului, sumele fiind ulterior transformate în produse de investiții financiare pe teritoriul S.U.A”, potrivit sursei citate.

Dosarul a fost trimis Tribunalului București.

În prezent, Cristian Poteraș este încarcerat după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare, tot pentru eliberarea ilegală a unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane din Sectorul 6.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului