Cristian Tudor Popescu: Acum 12 ani am scris despre schimbul de terenuri. Gigi Becali m-a amenințat cu moartea. VIDEO

Redactor:
Mihai Schiau

Editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu a comentat, într-o ediție specială gândul live, condamnarea lui Gigi Becali. Patronul Stelei a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri, însă va face trei ani de închisoare, aceasta fiind condamnarea pe care o primise inițial cu suspendare în dosarul sechestrării hoților de mașină.

„Nu știu ce părere aș putea să am, în calitate de cetățean al acestei țări, în legătură cu o sentință a justiției. Nu cred că trebuie să avem o părere în legătură cu o sentință a justiției. Pot să comentez justificarea, nota explicativă, care va fi redactată de cei care l-au condamnat pe Gigi Becali. Aș vrea să vă spun ceva: astăzi s-a întâmplat ceva foarte grav. Se întâmplă ca eu să fi scris în urmă cu 12 ani niște articole legate de escrocheria asta cu schimburile cu terenurile Armatei. Pentru asta, domnul Becali m-a amenințat public cu moartea, într-o cofetărie. Ar trebui să mă bucur pentru condamnarea lui? Nu am niciun sentiment, nici nu mă bucur, nici nu mă întristez. Nu pot decât să citez din vărul domnului Becali, Giovani: În România, închisoarea nu este pentru girafe, ci este pentru oameni”, a spus editorialistul gândul.

Cristian Tudor Popescu l-a „taxat” pe premierul României, Victor Ponta, care a declarat luni că are o simpatie pentru Gigi Becali, cu câteva ore înainte de pronunțarea sentinței. „Să facem scurt-circuitul a două afirmații publice făcute astăzi. Ponta a zis că are o simpatie pentru Becali, iar Becali a spus acum că toți cei care i-au făcut lui rău au avut mari probleme. Ia cuplați ce a zis domnul Ponta cu ce a zis domnul Becali. Ponta s-a asigurat că nu va avea probleme, poate se asigură și Băsescu și îl grațiază, așa cum a cerut Becali”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Înainte să intre în pușcărie, când a încercat să fugă în Israel, pământul României nu era sfânt. Acum, când intră în pușcărie, a zis că pământul României este sfânt. Deci tragem concluzia logică: pușcăria sfințește România”, a adăugat editorialistul gândul.

Cristian Tudor Popescu a spus că Gigi Becali este „mai demn” ca Adrian Năstase. „Domnul Becali a spus că, dacă Dumnezeu a hotărât asta, va merge la închisoare, nu a făcut o operetă a sinuciderii, ca domnul Năstase”, a precizat editorialistul gândul.

„Nu cred că Becali va dispărea din viața publică odată cu acest episod, va comunica de acolo din pușcărie, iar presa va fi mereu cu microfoanele deschise la cea mai mică susurare care va veni de la pușcărie, ca să transmită toate revelațiile domnului Becali”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.

Editorialistul gândul a comentat pe scurt și situația din Dosarul Transferurilor, care a fost retrimis spre judecată. „Dacă justiția din țara asta analizează timp de cinci ani, apoi duce contorul la zero, cred că se poate face o anchetă. Ce justificare rațională există pentru acești cinci ani? Această decizie este una rea, proastă pentru imaginea justiției românești. Aceste întârzieri imense, uitați-vă și la cei 12 ani din dosarul schimbului de terenuri al lui Becali, înseamnă că oricine care dispune de bani în România poate tergiversa orice dosar. Această amânare din Dosarul Transferurilor poate însemna achitarea, pentru că unele fapte se vor prescrie. Trebuie implementat un sistem care să nu permită întârzieri atât de mari, când, dacă nu acum? USL are 70% majoritate, deține puterea totală, ar putea să facă acest lucru”, a mai precizat Cristian Tudor Popescu.

Editorialistul gândul a tras și o concluzie după condamnarea lui Becali și tergiversarea Dosarului Transferurilor: „După 1989, poporul român a ajuns la concluzia că trebuie să se îmbogățească, mai ales furând statul. Probabil de aici se trage simpatia multora, inclusiv a domnului Ponta, față de Becali și cei care s-au îmbogățit după ’89”.

 

 

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Elon Musk a recunoscut tulburarea psihică de care suferă: „Credeați că aș fi făcut toate...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide