Cristian Tudor Popescu: Acum 12 ani am scris despre schimbul de terenuri. Gigi Becali m-a amenințat cu moartea. VIDEO

Publicat: 21/05/2013, 16:30
Actualizat: 27/09/2018, 20:02

Editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu a comentat, într-o ediție specială gândul live, condamnarea lui Gigi Becali. Patronul Stelei a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri, însă va face trei ani de închisoare, aceasta fiind condamnarea pe care o primise inițial cu suspendare în dosarul sechestrării hoților de mașină.

„Nu știu ce părere aș putea să am, în calitate de cetățean al acestei țări, în legătură cu o sentință a justiției. Nu cred că trebuie să avem o părere în legătură cu o sentință a justiției. Pot să comentez justificarea, nota explicativă, care va fi redactată de cei care l-au condamnat pe Gigi Becali. Aș vrea să vă spun ceva: astăzi s-a întâmplat ceva foarte grav. Se întâmplă ca eu să fi scris în urmă cu 12 ani niște articole legate de escrocheria asta cu schimburile cu terenurile Armatei. Pentru asta, domnul Becali m-a amenințat public cu moartea, într-o cofetărie. Ar trebui să mă bucur pentru condamnarea lui? Nu am niciun sentiment, nici nu mă bucur, nici nu mă întristez. Nu pot decât să citez din vărul domnului Becali, Giovani: În România, închisoarea nu este pentru girafe, ci este pentru oameni”, a spus editorialistul gândul.

Cristian Tudor Popescu l-a „taxat” pe premierul României, Victor Ponta, care a declarat luni că are o simpatie pentru Gigi Becali, cu câteva ore înainte de pronunțarea sentinței. „Să facem scurt-circuitul a două afirmații publice făcute astăzi. Ponta a zis că are o simpatie pentru Becali, iar Becali a spus acum că toți cei care i-au făcut lui rău au avut mari probleme. Ia cuplați ce a zis domnul Ponta cu ce a zis domnul Becali. Ponta s-a asigurat că nu va avea probleme, poate se asigură și Băsescu și îl grațiază, așa cum a cerut Becali”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Înainte să intre în pușcărie, când a încercat să fugă în Israel, pământul României nu era sfânt. Acum, când intră în pușcărie, a zis că pământul României este sfânt. Deci tragem concluzia logică: pușcăria sfințește România”, a adăugat editorialistulgândul.

Cristian Tudor Popescu a spus că Gigi Becali este „mai demn” ca Adrian Năstase. „Domnul Becali a spus că, dacă Dumnezeu a hotărât asta, va merge la închisoare, nu a făcut o operetă a sinuciderii, ca domnul Năstase”, a precizat editorialistul gândul.

„Nu cred că Becali va dispărea din viața publică odată cu acest episod, va comunica de acolo din pușcărie, iar presa va fi mereu cu microfoanele deschise la cea mai mică susurare care va veni de la pușcărie, ca să transmită toate revelațiile domnului Becali”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.

Editorialistul gândul a comentat pe scurt și situația din Dosarul Transferurilor, care a fost retrimis spre judecată. „Dacă justiția din țara asta analizează timp de cinci ani, apoi duce contorul la zero, cred că se poate face o anchetă. Ce justificare rațională există pentru acești cinci ani? Această decizie este una rea, proastă pentru imaginea justiției românești. Aceste întârzieri imense, uitați-vă și la cei 12 ani din dosarul schimbului de terenuri al lui Becali, înseamnă că oricine care dispune de bani în România poate tergiversa orice dosar. Această amânare din Dosarul Transferurilor poate însemna achitarea, pentru că unele fapte se vor prescrie. Trebuie implementat un sistem care să nu permită întârzieri atât de mari, când, dacă nu acum? USL are 70% majoritate, deține puterea totală, ar putea să facă acest lucru”, a mai precizat Cristian Tudor Popescu.

Editorialistul gândul a tras și o concluzie după condamnarea lui Becali și tergiversarea Dosarului Transferurilor: „După 1989, poporul român a ajuns la concluzia că trebuie să se îmbogățească, mai ales furând statul. Probabil de aici se trage simpatia multora, inclusiv a domnului Ponta, față de Becali și cei care s-au îmbogățit după ’89”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului