Cristoiu, despre cazul Caracal: O parte a autorităților se confruntă cu o altă forță

Publicat: 13/08/2019, 20:50
Actualizat: 08/01/2020, 21:36

Analistul Ion Cristoiu pune cap la cap informațiile oficiale din cazul Caracal și oferă o posibilă explicație a informațiilor contradictorii oferite presei și opiniei publice de autoritățile implicate în anchetă.
„Orice anchetă de acest gen are și alte piste. Adică nu poți să mergi de 2-3 săptămîni ăsta e un asasin singuratic ne ducem săpăm și mai descoperim încă una. Oricum nu au descoperit, da? Nici măcar la Luiza. Hai să zicem. Cu tot respectul pentru fetele presupus moarte, altele decât cele două, și dacă descoperi că a omorât 20, tot atâția ani de închisoare face, pe viață. Da, dacă se extinde ancheta… Și atunci există o grijă uriașă să nu cumva să ieși din perimetrul casei ăleia. Să nu cumva să ieși din ideea de asasin singuratic, asta mă surprinde pe mine. Cum adică să iei listing-ul teledoanelor lui acuma? Păi primul lucru pe care îl face un polițist de cătun din Franța, un jandarm, că nu trebuie să-l percheziționezi, iei și vezi, ai vorbit cu cutare, cu cutare. Sigur că trebuie să fie o chestie oficială, percheziție”, a susținut analistul politic.

Ion Cristoiu a explicat că dacă se merge pe teza existenței unei rețele de trafic de carne vie, atunci apare ideea că fetele trăiesc, iar pentru președintele Iohannis, acest lucru ar fi un coșmar.
„De ce? Pentru că orice idee legată de rețea trimite la un lucru foarte periculos. Și anume că fetele trăiesc. V-am spus că chiar din dimineața de 26 iulie, ei au spus sunt moarte. Dar de ce? Pentru că dacă sunt vii, sunt în rețea și bănuiesc că au fost duse, în acel moment începe un coșmar pentru Klaus Iohannis: unde sunt fetele? Vă imaginați ce ar însemna ca ancheta să spună au fost luate și sunt la o rețea internațională? Ați observat că nici măcar pe plan local nu au curaj?”, a atras atenția jurnalistul.

Ion Cristoiu a susținut totodată că autoritățile își lăsă spațiu de manevră, formulând informațiile în așa fel încât să poată da înapoi dacă situația o cere, cum a fost anunțul privind identificarea ADN-ului Alexandrei în butoiul cu rămășițe din curtea lui Gheorghe Dincă.

„IML spune că nu au raport final. Bine, las la o parte faptul că să zicem că raportul final… ce e ăla final și preliminar? Dacă ați observat o altă caracteristică a autorităților este să lase loc pentru dat înapoi, dacă cumva… După părerea mea, o parte a autorităților se confruntă cu o altă parte, cu o altă forță care scoate la iveală. E singura explicație a acestui balamuc. Dacă ar fi o acțiune unitară, a unui întreg sistem, el sigur ar înnăbuși în două trei zile. Putem să ne ducem noi cu presa, că n-avem cum. Dar faptul prin Cumpănașu, prin alții, ies la iveală, probabil că forța asta, cu F, care încearcă să ascundă știe că forța cealaltă are documente. Și-atunci ezită. Domnul Bănilă a refuzat vineri seara, 2 august, să anunțe oficial că potrivit raportului preliminar, Alexandra e moartă. A pus-o pe doamna Birchall. Probabil că el știe ce știe. Adică, domne de ce să intru eu aici. Asta este una dintre explicațiile acestor contradicții”, a conchis jurnalistul.

La 3 august, DIICOT a anunțat, oficial, că în urma analizelor INML a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu, iar ministrul Justiíei, Ana Birchall, a anunțat familia victimei.

Ediția specială a emisiunii Gândurile lui Cristoiu va fi difuzată miercuri pe Mediafax.ro și Gândul.info.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA