CRITERII. Barna, despre candidații USR-PLUS: „Trei doctorate și patru universități care nu generează voturi e meritocrație sau nu?”

CRITERII. Barna, despre candidații USR-PLUS: „Trei doctorate și patru universități care nu generează voturi e meritocrație sau nu?”
Sursă FOTO GANDUL.RO
Publicat: 04/03/2020, 22:56

Dan Barna a vorbit, miercuri seară la Digi24, despre declarația făcută de Dragoș Tudorache, coordonatorul tehnic al Alianței USR-PLUS, cu privire la stabilirea candidaților la alegerile locale, numind-o „încleștare pe viață și pe moarte”.

„Mesajul trebuie privit în logica negocierilor pe care le avem în alianță, firești, în fiecare județ pentru a putea să avem oferta alianței închisă la nivel național. Metaforele lui Dragoș sunt cumva… e un dialog pe care îl avem permanent, pentru ca cei din filiale să privească obiectivul comun de a oferi o alternativă credibilă vechii clase politice”, a spus Dan Barna, la Digi24.

„La alegeri locale sunt niște candidaturi unde este o poziție, nu sunt două, și fiecare coleg încearcă să-și maximizeze argumentele. Zilele viitoare vom avea niște sondaje unde vom debloca situațiile. Sunt oameni care au muncit ani de zile în ambele partide și care s-au pregătit, e firesc, faptul că alianța e mai transparentă și lucrurile se văd, e aceeași competiție și în PNL. Nu trebuie să fim naivi, că toată lumea stă acasă și magic PSD dispare. Dacă vrem ca PSD să fie marginal chiar trebuie să ne împlicam, să avem aceste discuții locale și să ajungem să avem cea mai bună listă de candidați. Tot ce am făcut în acești ani a fost să construim o alternativă. Nu trebuie să ne speriem că celelalte partide luptă pentru candidaturi, iar la USR pică din cer. Colegii se luptă și e normal să fie așa, pentru șansa de a prezenta electoratului oferta USR-PLUS. Alternativa care era? Să fac ca Dragnea: acolo îl numesc pe Gigel și acolo pe Alexandra? Simpla participare la un miting nu e suficientă”, a completat președintele USR.

„Oamenii care sunt cei mai credibili și cu potențial de a atrage voturi… aici e o discuție subtilă, ce înseamnă meritocrația în politică? Trei doctorate și patru universități care nu generează voturi e meritocrație sau nu? Este un om care a fost prezent într-o comunitate trei-patru ani și a obținut sprijinul comunității, ar merita să o conducă sau nu? Nu vorbesc despre extrem ridicole, să iei un semi-analfabet și un profesor universitar. Despre asta e dezbaterea în alianță, cum găsești omul cu cea mai mare tracțiune”, a mai spus el.

Barna a spus despre declarația că între USR și PLUS ar fi o luptă „pe viață și pe moarte” pentru funcții că „nu e ceartă”.

„Este un demers firesc de a găsi cei mai buni candidați ai alianței, pot să spun negociere dură, un dialog constructiv”, a completat el, menționând că disputa „se va termina printr-o mediere”.

„Ar fi simplu să mă așez cu Dacian Cioloș la o masă și să spunem: la Arad e cutare, la Baia Mare e cutare, la Timișoara a X, la Iași e Y. Ar fi fost asta o soluție? Spre deosebire de PSD și de PNL, în alianța USR-PLUS doar motivația membrilor asigură un rezultat bun”, a mai spus Dan Barna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”