CRITERII. Barna, despre candidații USR-PLUS: „Trei doctorate și patru universități care nu generează voturi e meritocrație sau nu?”

Redactor:
Gândul
CRITERII. Barna, despre candidații USR-PLUS: „Trei doctorate și patru universități care nu generează voturi e meritocrație sau nu?”
Sursă FOTO GANDUL.RO

Dan Barna a vorbit, miercuri seară la Digi24, despre declarația făcută de Dragoș Tudorache, coordonatorul tehnic al Alianței USR-PLUS, cu privire la stabilirea candidaților la alegerile locale, numind-o „încleștare pe viață și pe moarte”.

„Mesajul trebuie privit în logica negocierilor pe care le avem în alianță, firești, în fiecare județ pentru a putea să avem oferta alianței închisă la nivel național. Metaforele lui Dragoș sunt cumva… e un dialog pe care îl avem permanent, pentru ca cei din filiale să privească obiectivul comun de a oferi o alternativă credibilă vechii clase politice”, a spus Dan Barna, la Digi24.

„La alegeri locale sunt niște candidaturi unde este o poziție, nu sunt două, și fiecare coleg încearcă să-și maximizeze argumentele. Zilele viitoare vom avea niște sondaje unde vom debloca situațiile. Sunt oameni care au muncit ani de zile în ambele partide și care s-au pregătit, e firesc, faptul că alianța e mai transparentă și lucrurile se văd, e aceeași competiție și în PNL. Nu trebuie să fim naivi, că toată lumea stă acasă și magic PSD dispare. Dacă vrem ca PSD să fie marginal chiar trebuie să ne împlicam, să avem aceste discuții locale și să ajungem să avem cea mai bună listă de candidați. Tot ce am făcut în acești ani a fost să construim o alternativă. Nu trebuie să ne speriem că celelalte partide luptă pentru candidaturi, iar la USR pică din cer. Colegii se luptă și e normal să fie așa, pentru șansa de a prezenta electoratului oferta USR-PLUS. Alternativa care era? Să fac ca Dragnea: acolo îl numesc pe Gigel și acolo pe Alexandra? Simpla participare la un miting nu e suficientă”, a completat președintele USR.

„Oamenii care sunt cei mai credibili și cu potențial de a atrage voturi… aici e o discuție subtilă, ce înseamnă meritocrația în politică? Trei doctorate și patru universități care nu generează voturi e meritocrație sau nu? Este un om care a fost prezent într-o comunitate trei-patru ani și a obținut sprijinul comunității, ar merita să o conducă sau nu? Nu vorbesc despre extrem ridicole, să iei un semi-analfabet și un profesor universitar. Despre asta e dezbaterea în alianță, cum găsești omul cu cea mai mare tracțiune”, a mai spus el.

Barna a spus despre declarația că între USR și PLUS ar fi o luptă „pe viață și pe moarte” pentru funcții că „nu e ceartă”.

„Este un demers firesc de a găsi cei mai buni candidați ai alianței, pot să spun negociere dură, un dialog constructiv”, a completat el, menționând că disputa „se va termina printr-o mediere”.

„Ar fi simplu să mă așez cu Dacian Cioloș la o masă și să spunem: la Arad e cutare, la Baia Mare e cutare, la Timișoara a X, la Iași e Y. Ar fi fost asta o soluție? Spre deosebire de PSD și de PNL, în alianța USR-PLUS doar motivația membrilor asigură un rezultat bun”, a mai spus Dan Barna.

×

Declarațiile susținute de ministrul afacerilor interne, domnul Ion Marcel VELA, chestorul șef de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de stat în MAI, și de directorul DRPCIV, comisar-șef de poliție Florin CATANĂ.

Publicată de Gandul pe Vineri, 10 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide