Csibi Barna, extremistul maghiar care l-a ”spânzurat” pe Avram Iancu, s-a mutat în Ucraina: ”Nu pot să cred că prorușii au doborât avionul”. Ce spune despre AUTONOMIA Ținutului Secuiesc

Csibi Barna, extremistul maghiar care l-a ''spânzurat'' pe Avram Iancu, s-a mutat în Ucraina: ''Nu pot să cred că prorușii au doborât avionul''. Ce spune despre AUTONOMIA Ținutului Secuiesc
Publicat: 22/07/2014, 19:14
Actualizat: 19/03/2015, 13:20

Barna, care militează pentru autonomia maghiarilor din Ucraina, dar face în continuare planuri și pentru autonomia maghiarilor din Ținutul Secuiesc, a vorbit despre tragedia aviatică din Ucraina, despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina, dar și despre viitorul Ținutul Secuiesc.

”Nu pot să cred că pro-rușii au doborât avionul cu pasageri, pentru că ei n-au de ce să facă acest lucru. Nu știu dacă tu te uiți la episoade americane, la CSI, dar acolo dacă este comisă o crimă, important e cine, ce a avut de câștigat din crima respectivă. Ei, ce câștig ar fi avut cei din Novorusia dacă ar fi doborât avionul respectiv? Se poate să-l fi doborât din greșeală, asta pot să admit”, a declarat Csibi Barna despre tragedia aviatică din Ucraina, de joi.

Întrebat dacă el consideră că Rusia este singura țară care respectă dreptul la autonomie teritorială, având în vedere că se declară un fan al lui Putin, Csibi Barna a răspuns: ”Vladimir Putin este singurul care susține acest drept. Eu văd că Rusia respectă dreptul la autodeterminare (n.r. autonomie teritorială) a Donețkului sau Luganskului. Acțiunile și retorica Rusiei sunt chiar dezamăgitoare. În Donețk și Lugansk ce se comite este deja crimă împotriva umanității și conform legilor internaționale, Rusia ar avea tot dreptul să intervină, dar ei, totuși, nu intervin. Acolo sunt etnici ruși, și poate chiar și cetățeni ruși, care să fie doborâți cu zecile. Acolo este o crimă împotriva umanității foarte clară, definită prin lege. Teoria că Rusia va unifica tot e o idee ca aceea că ‘evreii conduc lumea’, e doar o legendă.

Statele funcționează pe baza legilor internaționale și legea internațională zice așa: fiecare popor are dreptul la autodeterminare. Statele funcționează pe baza acestei propoziții. Și românii au dreptul la autodeterminare, și ungurii, și senegalezii, și uzbecii. Același drept îl are și poporul din Lugansk și cel din Donețk. Au dreptul la autodeterminare și ei și-au manifestat acest drept printr-un referendum. Au făcut totul absolut legal, conform legii, și a ieșit, pe baza referendumului, că ei vor să stea într-un stat propriu. Și ce a făcut Ucraina? A atacat aceste două state propriu- născute și a ucis populația cu sânge rece. Și SUA zice: Băi, problema internă a Ucrainei. Și nu se uită la ei. Novorusia nu e expansionism rusesc, ci dreptul de autodeterminare. S-au determinat Republica Donețk și Republica Lugansk. Au dreptul să declare cărui popor îi aparțin. Și eu, dacă vreau, mă declar uzbec și atunci toată lumea trebuie să mă trateze ca pe un uzbec pentru că eu am acest drept. Este un drept fundamental”.

Csibi Barna: ”Ținutul Secuiesc ar putea deveni o țară în foarte scurt timp”

În interviul acordat RISE Project, prin Skype, la doar două ore de la tragedia aviatică din Ucraina, Csibi Barna a vorbit și despre Ținutul Secuiesc.

”Rusia susține independența Ținutului Secuiesc. Din interes strategic. Poporul secuiesc dorește autodeterminare exact ca și poporul din Donețk. De fapt, rușii, în mass media rusească, se ocupă foarte intens de problematica secuilor. Si eu m-am mirat cât de multe lucruri știu rușii despre noi. Și am făcut și o glumă: rușii știu mai multe despre secui decât Orban Viktor (n.r. premierul Ungariei). De exemplu, dacă acum îl intrebăm pe Orban Viktor în ce localitate, pe baza hotărârilor judecătorești, au fost scoase steagurile secuiești sau steagurile Ungariei, pun pariu că habar n-are. Într-un articol din presa rusească era scris că la Madaras a fost scos steagul Ungariei, la Tg. Secuiesc au fost scoase cele două steaguri secuiești, la Sîngeorzu de Pădure s-a scos steagul… și așa mai departe. Deci ei știu câte ceva de-acolo, din Siberia. Pentru moment, Rusia n-are ce să facă, ea deocamdată se uită și caută alianțe. Caută aliați în Ținutul Secuiesc. acă, de exemplu, conform legii internationale, Ținutul Secuiesc își declară autodeterminarea și cere intervenția ONU – așa se face, ceri intervenția ONU – ONU are obligația ca această autodeterminare să fie protejată. Trupele ONU și NATO merg în fiecare zonă unde e conflict și atunci vin și ceva trupe rusești de la ONU în Ținutul Secuiesc. Să garanteze pacea și să inființeze ce-ți trebuie înființat pentru funcționarea unui stat. Și cam atât. Și de-acolo… Țara Secuilor! Țara Hunilor!”.

Întrebat dacă Ținutul Secuiesc ar putea deveni stat național, suveran și independent, Csibi Barna a răspuns: ”Ținutul Secuiesc, adică o țară a secuilor? Păi cum să nu?! Păi, s-ar putea foarte repede”.

Citiți aici interviul integral.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ACCIDENT MORTAL la intrare în GALEȘU: 2 BĂRBAȚI au DECEDAT
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Tragedie cumplită în România! Rafila a avut prima reacţie: Suntem responsabili
Sub pericolul dezastrului. Mare atenție, români! Următoarele 48 de ore sunt critice
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...