CSM a respins cererea Adinei Florea pentru ARESTAREA procurorilor Mircea Negulescu și Lucian Onea de la DNA PLOIEȘTI

CSM a respins cererea Adinei Florea pentru ARESTAREA procurorilor Mircea Negulescu și Lucian Onea de la DNA PLOIEȘTI
Publicat: 14/01/2019, 20:47
Actualizat: 25/03/2019, 23:04

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Secția pentru procurori a CSM a respins solicitarea procurorul-șef adjunct al Secției de anchetă a magistraților Adina Florea de arestare a fostului șef DNA Ploiești Lucian Onea și a fostului procuror Mircea Negulescu.

„Nu pot să spun eu ce aviz a dat CSM, dar pot să spun două lucruri: nu au imunitate, deci sunt cetățeni care au același drepturi ca noi toți și sunt toți egali, cum li s-a cerut la politicieni și oameni de afaceri și la oameni simpli arestarea, și ei beneficiază de același tratament. În cazul Alinei Bica, doamna Kovesi s-a prezentat personal la CSM să ceară avizul de arestare și a durat o oră. Bănuiesc că și CSM știe cum știe toată țara ce s-a întâmplat cu acești procurori”, a declarat Andreea Cosma, la sediul Parchetului General.

Cosma a mai precizat că s-a prezentat la sediul Parchetului General pentru a depune o plângere, la Secția de anchetare a magistraților, împotriva a trei procurori de la DNA Ploiești.

„Am făcut altă plângere penală, în care am calitatea de persoană vătămată împotriva a trei procurori care au contribuit la întocmirea rechizitoriului meu, cu care mă judec la Înalta Curte, și a experților care au calculat prejudiciul. Savu Alfred, Lucian Onea și Mircea Negulescu, plus doi experți”, a mai spus Andreea Cosma.

Este vorba despre rechizitoriul din dosarul Ciuperceasca. Andreea Cosma a fost condamnată, în 4 decembrie 2018, de instanța supremă, la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Ciuperceasca”. DNA Ploiești a trimis-o în judecată pentru fapte comise în 2015, când Cosma era notar, iar decizia nu e definitivă.

Deputatul a fost trimis în judecată, de către DNA Ploiești, în anul 2015, în dosarul privind vânzarea la prețuri subevaluate a unor terenuri din subordinea cazărmii Ciuperceasca, ce a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni, după schimbul de terenuri cu MApN. În același dosar, au mai fost deferiți justiției fostul președinte al Consiliului Județean Prahova Florin Anghel și un fost director al Parcului Industrial Plopeni.

DNA a precizat, la acel moment, că Andrea Cosma, notar public la momentul comiterii faptelor, ar fi înstrăinat mai multe imobile din cadrul Ciuperceasca, fără a respecta dispozițiile legale privind achizițiile.

Procurorii susțin că vânzarea terenurilor la un preț cu mult sub valoarea lor reală a fost făcută de Dănuț Cornea la îndemnul președintelui Consiliului Județean Prahova de la acea dată, Florin Serghei Anghel, care, depășindu-și competențele legale, a emis o procură autentificată prin care Cornea era împuternicit să vândă integral activul „Cazarma 1375 – Ciuperceasca” către toate persoanele, prin negociere, cu precizarea unei valori minime care însă nu fusese stabilită printr-un raport de evaluare întocmit în vederea vânzării, așa cum era prevăzut în procedurile legale.

Conform anchetatorilor, în derularea acestor tranzacții cei doi au fost ajutați de către notarul Andreea Cosma, fiica lui Mircea Cosma, care a deținut funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova atât înainte de mandatul lui Florin Anghel, dar și după încheierea mandatului acestuia, în 2008.

Adina Florea va cere, luni, arestarea procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu, în dosarul aflat pe rolul Secției de anchetare a magistraților, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea, și fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiați la Secția de anchetă a magistraților din cadrul Parchetului General, după ce, joi, alți procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiați.

În cursul zilei de vineri, aceștia, alături de alți procurori de ola DNA Ploiești, au fost informați că sunt cercetați și pentru constituire de grup infracțional organizat.

Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt acuzați că au constrâns anumiți martori să facă sesizări și tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetățean din Chișinău, Serghei Petruș. Vlad Cosma ar fi fost amenințat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruș nu există.

Procurorul șef adjunct DNA Călin Nistor, care asigură conducerea Direcției, a trimis, joi, Secției de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcția de procuror DNA Ploiești pentru Lucian Onea și cereri de încetare a activității pentru încă trei procurori de la aceeași structură, respectiv Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu și Răileanu Elena Cerasela.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția