CSM face controale la Parchetul Tribunalului Ilfov și Parchetul Buftea, în cazul lui bărbatului acuzat de uciderea studentei japoneze. Au fost constatate deficiențe în dosare

CSM face controale la Parchetul Tribunalului Ilfov și Parchetul Buftea, în cazul lui bărbatului acuzat de uciderea studentei japoneze. Au fost constatate deficiențe în dosare
Publicat: 12/09/2012, 16:42
Actualizat: 03/02/2019, 00:45

Secția pentru procurori a CSM a decis, miercuri, efectuarea unor controale de fond la Parchetul Tribunalului Ilfov și la Parchetul Judecătoriei Buftea, la solicitarea procurorului general, în urma deficiențelor constatate după verificările din dosarele lui Vlad Nicolae.

„În ședința de astăzi, 12 septembrie 2012, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât efectuarea unor controale de fond la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Decizia a fost luată la solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ca urmare a deficiențelor constatate în urma controlului dispus, la data de 28.08.2012, în cauzele penale privind pe inculpatul Vlad Nicolae”, se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Procurorul general al României, Codruța Kovesi, în urma unui control referitor la cauzele privindu-l pe asasinul japonezei Yurika Masuno, a decis sesizarea Inspecției Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului de Interne, dar și a conducerii INML, pentru întârzierea expertizelor.

Tribunalul București a prelungit, miercuri, cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Vlad Nicolae, acuzat de uciderea japonezei Yurika Masuno, dar și a unei alte persoane, precum și de violarea altor femei.

Procurorii au arătat că prelungirea arestării preventive este necesară pentru administrarea mai multor mijloace de probă: finalizarea expertizelor medico-legale dispuse asupra victimelor M.Y., S.T., M.M., P.S., S.M.; finalizarea expertizelor medico-legale psihiatrice; finalizarea constatărilor tehnico-științifice dactiloscopice; finalizarea expertizei medico-legale genetice (asupra altor urme și obiecte decât cele care au făcut obiectul raportului constatare tehnico-științifică criminalistică genetică menționat mai sus); reaudierea unor părți vătămate și martori.

Vlad Nicolae a fost arestat pentru 29 de zile, începând din 19 august, fiind cercetat pentru omor calificat, omor calificat și deosebit de grav, violare de domiciliu, viol, tâlhărie și lipsire de libertate în mod ilegal.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, județul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a DN 1, Vlad Nicolae a ucis-o pe Yurika Masuno, cetățean japonez, cauza morții fiind asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală.

Procurorii au mai stabilit că Vlad Nicolae, prin acte de violență, a deposedat-o pe tânăra japoneză un laptop, un telefon mobil și o cameră foto, existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracțiunii de tâlhărie. Vlad Nicolae mai este acuzat că a întreținut relații sexuale cu japoneza, prin constrângere, existând indicii și cu privire la comiterea infracțiunii de viol.

În temeiul probatoriului administrat în cauză s-au conturat indicii și în sensul că, anterior comiterii acestei fapte, Vlad Nicolae mai comisese o infracțiune de omor, în noaptea de 5 spre 6 august 2012, în localitatea Balotești, asupra victimei S.T., care a fost găsită decedată în locuința sa, prezentând urmele unei agresiuni sexuale. În urma autopsiei s-a stabilit că decesul a fost cauzat de o asfixie mecanică prin comprimare cervico-toracală.

De asemenea, Vlad Nicolae este suspectat și că, în noaptea de 25 spre 26 februarie 2011, în jurul orei 23.00, a pătruns fără drept în locuința victimei N. L., din județul Ilfov, după care – prin exercitarea de violențe asupra acesteia – a deposedat-o de mai multe bunuri (o sumă de bani și un telefon mobil) și a întreținut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere.

Procurorii au indicii și asupra faptului că, în 29 aprilie 2012, în jurul orei 03.00, Vlad Nicolae a pătruns fără drept și în locuința victimei M. M. din județul Ilfov, și, prin exercitarea de violențe asupra acesteia, a deposedat-o de un telefon mobil.

Vlad Nicolae mai este acuzat că, în perioada mai – august 2010, a pătruns fără drept, în mod repetat, în locuința victimei P.S., din județul Ilfov, și prin exercitarea de violențe asupra acesteia, a întreținut acte sexuale, fiind efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de violare de domiciliu.

Totodată, în 24 februarie 2012, în jurul orei 21.30, o persoană neidentificată a pătruns fără drept în locuința victimei S. M. din București, a deposedat-o de mai multe bunuri (bani și bijuterii), prin violență, și a întreținut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere.

În 1 martie 2012, în jurul orei 20.30, o persoană neidentificată a pătruns fără drept și în locuința victimei A.A. din București, și în acest caz femeia fiind deposedată de mai multe bunuri (bani și alimente) și fiind constrânsă să întrețină acte sexuale.

Șeful Parchetului Judecătoriei Buftea, Cătălin Paraschiv, a fost demis din 10 septembrie, întrucât nu a analizat o plângerea făcută de o victimă a lui Nicolae Vlad, în care arăta că se teme de acesta, însă procurorul de caz, Emanuel Wilhelm Dunca, nu a propus arestarea acuzatului.

Potrivit Ministerului Public, M.M. a depus, în 8 mai 2012, o plângere împotriva soluției procurorului Dunca, care a considerat că nu se impune prezentarea lui Nicolae Vlad instanței cu propunerea de arestare.

Plângerea părții vătămate însă, nu doar că nu a fost soluționată, dar a fost înregistrată abia în 16 iulie 2012, fără a purta vreo viză a conducerii și fără a se dispune soluționarea.

Criminaliștii au confirmarea ADN că Nicolae Vlad este cel care a pătruns în locuință, iar dacă acest test s-ar fi făcut mai devreme, acuzatul ar fi fost arestat și nu ar mai fi apucat s-o ucidă și pe japoneza Yurika Masuno, susțin anchetatorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto