Cu mașina PRIN UȘILE Secției de Urgențe din Craiova! Accident BIZAR produs de un șofer din Caraș-Severin

Publicat: 20/01/2019, 22:59

Un autoturism Ford Galaxy a intrat în holul de acces al Secției de Urgențe a Spitalului Județean din Craiova, prin ușile de termopan pe care le-a zdrobit.

A trecut cu autoturismul prin ușile Secției de Urgențe Spital Județean Craiova

În interior erau mai mulți pacienți, care au tras o sperietură groaznică, insă nimeni nu a fost rănit, în afara șoferului, care nu este în stare gravă.

„Nu au fost victime din rândul pacienților și aparținătorilor care se aflau în sala de așteptare din UPU,” a declarat medicul Cristina Geormăneanu, care era de gardă când șoferul a intrat cu mașina pe ușile spitalului. „A fost însă împins un voluntar, luat pe capotă, dar nu a suferit leziuni. Una dintre asistente a suferit o contuzie la mâna dreaptă. Dar toată luma a suferit o traumă emoțională. Se aflau mulți oameni în UPU, aparținători și pacienți, în momentul în care mașina a pătruns prin ușile din UPU. Din fericire, zgomotul produs la impactul cu ușile a atras atenția celor prezenți care, în fracțiune de secundă, au reușit să se ferească. Cei mai expuși au fost registratorii și asistenții care se aflau imediat în zona triajului.”

A trecut cu autoturismul prin ușile Secției de Urgențe Spital Județean Craiova

Bărbatul care a provocat accidentul a mărturisit medicilor că, înainte de a se urca la volan, băuse un litru și jumătate de bere.

„A rămas blocat în mașină după impact,” povestește Cristina Geormăneanu. „A fost extras până la sosirea echipajului de descarcerare de către medici și asistenți aflați în UPU. A fost evaluat medical, examinat clinic, investigat imagistic, era stabil, acuza dureri la membrul inferior drept. În urma investigațiilor s-a pus diagnosticul de policontuzie prin accident cu impact frontal, cu contuzie la coloană cervicală si contuzie forte genunchi drept. El le-a declarat medicilor că a consumat 1,5 litri de bere înainte să urce la volanul mașinii.”

Omul pretindea că era supărat pentru că venise la UPU cu un copil și aștepta de prea mult timp să fie văzut de medicii de la Urgențe.

„Nu putem spune dacă există relație de rudenie între minorul în vârstă de 17 ani, cu care afirmă că s-a prezentat. Cert este că minorul nu era în acel moment în UPU. A spus că a încurcat pedalele, dar noi considerăm că a fost gest intenționat. Tot ce s-a văzut nu poate fi pus pe seama unei acțiuni întâplătoare. A intrat cu toată forța în UPU, cu capota ridicată,” a mai spus Geormăneanu.

A trecut cu autoturismul prin ușile Secției de Urgențe Spital Județean Craiova

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova va acționa în judecată firma de pază, considerând că incidentul ar fi putut fi evitat dacă echipa de pază ar fi aplicat toate protocoalele.

„Se încearcă restabilirea funcționalității UPU. Ariile de lucru nu au fost afectate. Ușile vor fi înlocuite. Acum e montată o prelată și se desfășoară acțiuni pentru restabilirea funcționalității UPU. Conducerea spitalului este total nemulțumită de serviciile de pază care au demonstrat că sunt ineficiente. Ei nu au acționat conform protocoalelor, punând în pericol siguranța pacienților și întregului personal medical. Spitalul va acționa în judecată firma de pază, pentru că acel individ a intrat pe poartă având un comportament agresiv încă de la intrarea în curtea spitalului,” a precizat Cristina Geormăneanu, care este și purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență Craiova.

A trecut cu autoturismul prin ușile Secției de Urgențe Spital Județean Craiova

În urma cercetărilor, polițiștii au dispus reținerea șoferului, care este cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului și distrugere.

„În urma probatoriului administrat, polițiștii craioveni au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul de 39 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și distrugere. Astfel, bărbatul a fost introdus de polițiști în arestul IPJ Dolj, urmând ca în cursul zilei de mâine (luni – n.r.) acesta să fie prezentat unității de parchet cu propunere de arestare preventivă,” anunță IPJ Dolj.

„Conducătorul auto avea o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat și susține că ar fi încurcat pedalele. Polițiștii desfășoară cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.”

Polițiștii verifică și ipoteza ca bărbatul să își fi premeditat fapta, deoarece, anterior accidentului, acesta venise la Unitatea de Primiri Urgențe împreună cu iubita sa și fiul acesteia și s-ar fi enervat că au așteptat prea mult până să fie văzuți de un medic.

foto: poliție craiova

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...