Cu sacul la peștele altuia. Percheziții în lanț la braconieri

Redactor:
Ionel Vaduva
Cu sacul la peștele altuia. Percheziții în lanț la braconieri
La primele ore ale dimineții, polițiștii Direcției de Ordine Publică din IGPR, ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai Serviciului de Poliție Delta Dunării au efectuat opt percheziții în Capitală, într-un dosar penal care vizează comercializarea de pește sustras dintr-un lac privat și fără respectarea cerințelor privind siguranța alimentelor.

Activitățile de joi, 16 ianuarie 2020, se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de comercializare de produse alterate, furt calificat, deținere, transport si comercializarea fără documente legale a peștelui, precum și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

„Din anchetă au rezultat indicii că, în perioada 2019 – prezent, mai multe persoane din București ar fi sustras, în mod frecvent, pește dintr-un lac proprietate privată, prin folosirea unor unelte de pescuit interzise de lege la deținere.”, se menționează într-un comunicat al organelor de ordine publică. „Peștele ar fi fost depozitat, transportat și comercializat, fără documente legale și fără respectarea condițiilor sanitar-veterinare și de siguranță a alimentelor, către diverse societăți sau piețe agroalimentare din București și către populație”.

Potrivit sursei citate, marfa provenită din astfel de surse nu respectă cerințele minimale impuse de legislația europeană și română cu privire la siguranța alimentelor (lipsa autorizației sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor pentru depozitarea, transportul și comercializarea peștelui), reprezentând un pericol pentru sănătatea umană.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi depozitat peștele o perioadă lungă în autovehicule și l-ar fi transportat fără autorizație sanitar veterinară.

 

Inchide