Cum a cumpărat fiul de un an al primarului Mihai Chirica o casă de 250.000 de euro. Explicațiile edilului din Iași – VIDEO

Publicat: 12/06/2019, 17:23

Primarul Mihai Chirica a declarat, pentru corespondentul Mediafax, că locuința pe înregistrată pe numele fiului său, care a fost reprezentant la notar de bunică, a fost cumpărată cu bani puși de-o parte de familia edilului, însă, potrivit legislației românești, copilul nu poate fi reprezentat la înregistrarea proprietării de părinți, ci de un tutore.

„Proprietatea a fost de la început achiziționată pe numele copilului, care este minor, iar prin legislația națională părinții nu pot achiziționa în numele copiilor, de aceea s-a făcut cu un tutore, care este bunica acestuia. Sigur, bunica a avut un dublu rol aici, și de tutore și pentru faptul că a susținut o parte din costurile cu proprietatea din Iași. O mare parte din bani sunt asigurați de către noi, familia, iar o parte din bani sunt puși de către bunică, care și-a vândut o proprietate, de asemenea din Iași. Am și declarat cu ce sumă, cu ‪100.000‬ de euro, cu care a contribuit la această achiziție”, a spus primarul Iașului.

Acesta a explicat că a trecut proprietatea în valoare de 250.000 de euro în declarația de avere, menționând că este a fiului, pentru că „nu e nimic de ascuns”.

„Prețul este prețul pe care l-a oferit piața în momentul de față și cu siguranță aș fi preferat să nu ne cheltuim toți banii pentru asta. Dar tot ceea ce am acumulat pe parcusul ultimilor ani, inclusiv bunurile care sunt în momentul de față ale fiicelor mele, pentru că nu le-am mai ținut pentru noi, familia, arată exact intenția de a face acest lucru, cât timp suntem noi în viață, noi cei care avem posibilitatea să le înstrăinăm pentru a ne face datoria și față de urmașii noștri. E la fel de simplu de înțeles ca și gestul pe care l-a făcut bunica copilului meu, deci mama mea și același gest pe care îl va face soacra mea, respectiv mama soției mele. Prin urmare nu avem nimic de ascuns din acest punct de vedere, este absolut legal ca un copil minor să poată achiziționa bunuri sub controlul unui tutore, așa cum s-a întâmplat și de regulă tutorele se alege din cadrul familiei, cum am făcut și noi”, a mai spus primarul Iașului.

Întrebat dacă prin înregistrarea locuinței pe numele fiului minor, a dorit „punerea la adăpost” în cazul unei anchete, Chirica a răspuns că astfel de bunuri „nu pot fi atacate, când, ipotetic, ar apărea cazuri de corupție”.

„Sunt bunuri care nu pot fi atacate când, ipotetic, ar apărea cazuri de corupție. De asta am și ținut ca dobândirea acestui bun să facă exact din conținutul declarației de avere, dar pe de altă parte, așa cum bine spuneți, este o măsură de a te proteja, pentru că eu, pe propria-mi piele, am asistat la situații în care mi-au fost sechestrate bunuri care au fost scoase de sub sechestru. De ce să punem și bunurile familiei în pericol atunci când știm că nu este cazul? Ai cu ce să ți le iei, ți le cumperi și ți le protejezi utilizând legislația românească în vigoare”, a răspuns Mihai Chirica.

Mihai Chirica și-a depus declarația de avere, miercuri, și, potrivit acesteia, o locuință de 136 de metri pătrați este înregistrată pe numele fiului minor.

Foto: Fediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?