Cum a fost lăsat liber de autorități un CRIMINAL ÎN SERIE. Victima care a trăit: L-am recunoscut. M-am oferit să plătesc proba ADN, dar anchetatorii au refuzat

Cum a fost lăsat liber de autorități un CRIMINAL ÎN SERIE. Victima care a trăit: L-am recunoscut. M-am oferit să plătesc proba ADN, dar anchetatorii au refuzat
Publicat: 24/08/2012, 11:13
Actualizat: 29/07/2014, 23:23

Pe 15 august, o japoneză de 20 de ani venită să predea în România a fost violată și lăsată fără suflare în pădurea Otopeni. Suspectul principal în acest caz este Nicolae Vlad, un bărbat de 26 de ani din Balotești, de numele căruia se leagă alte crime, violuri și tâlhării, dar care a rămas de fiecare dată în libertate.

Un reportaj marca Știrile Pro TV arată cum, începând din februarie 2011, Nicolae Vlad a fost suspectul principal în mai multe cazuri de infracțiuni violente comise împotriva femeilor și cum, de fiecare dată, a fost lăsat liber de procurori. Procurorul general, Codruța Kovesi, a declarat, joi, că Parchetul instanței supreme a preluat cinci cauze, dintre care două de viol urmat de omor, în toate modul de operare părând a fi același ca în cazul japonezei ucise.

Mărturia unei victime: „M-am luptat cu el. Mi-a dat un pumn în gură”

În februarie 2011, suspectul ar fi intrat în casa unei femei din Balotești. Maria Stroe povestește că agresorul a tâlhărit-o și a încercat să o violeze, dar nu a mai apucat. „M-am luptat cu el și m-am bătut cu el. Mi-a dat un pumn în gură, dacă nu era vecinul, mă omora”, le-a povestit încă marcată femeia jurnaliștilor de la Pro TV.

Un alt caz în care ar fi fost implicat Nicolae Vlad a avut loc un an mai târziu, tot în februarie. Atunci acesta ar fi dat buzna în casa unei bătrâne din București. „M-a legat cineva de cap, m-a luat în brațe, m-a urcat în pat și a făcut ce a vrut cu mine. Atât am zis: Cine ești și ce vrei?”. „Taci, că te omor”, i-a răspuns agresorul cu glas șuierat.

L-a recunoscut pe atacator, dar anchetatorii l-au lăsat liber

Peste încă o lună, la două străzi distanță, o altă bătrână a fost violată și tâlhărită. A murit la spital, din cauza loviturilor.

În aprile, de această dată în Balotești, Nicolae Vlad ar fi intrat în casa unei pensionare, pe care a atacat-o în miez de noapte. A fost un moment cheie, pentru că în acest caz victima l-a recunoscut pe atacator, iar anchetatorii mai aveau la dosar și declarația unui martor, care l-a identificat la rândul său.

„A zis că el nu recunoaște, că e declarația mea împotriva declarației lui”, povestește victima. Mai era nevoie de proba ADN, pe care femeia s-a oferit să o plătească din banii ei pentru a se face dreptate, însă anchetatorii au refuzat acest lucru. Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a i-a interzis suspectului să părăsească localitatea, însă acesta a rămas liber.

Nicolae Vlad mai este acuzat că pe 6 august, în Balotești, a violat și ucis o femeie de 73 de ani. Și că pe 15 august a violat-o și ucis-o pe Yurika Masuno, o tânără venită să predea japoneza la Craiova.

Cum s-au desfășurat infracțiunile. Date din dosarele de la Parchetul instanței supreme

Un comunicat al Parchetului instanței supreme arată că victimele din dosarele preluate de Parchetul instanței supreme după uciderea japonezei au fost violate și tâlhărite în propriile locuințe, în intervalul februarie-august 2012, probele de până acum arătându-l drept suspect tot pe cel cercetat pentru omorârea asiaticei.

Într-una dintre cauze, preluată de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, victima S. T. a fost violată și ucisă, a precizat, joi, Parchetul de lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Crima s-a produs în 6 august, cu nouă zile înainte de uciderea japonezei de 20 de ani care a fost găsită moartă la marginea unei păduri din Corbeanca.

„Potrivit datelor cauzei la data de 6.08.2012 victima S.T a fost găsită decedată în locuința sa, prezentând urme de agresiuni sexuale. Autopsia efectuată a stabilit că decesul a fost cauzat de o asfixie mecanică prin comprimare cervico – toracală”, se arată într-un comunicat remis Mediafax de PICCJ.

Procurorii PICCJ au mai preluat, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, două dosare privind violuri și tâlhării comise în februarie și martie, cu același mod de operare și, după cum se suspectează, cu același autor.

„Potrivit datelor acestei cauze, a rezultat că asupra celor două persoane vătămate S.M. și A.A s-au exercitat violențe, prin constrângere, s-au întreținut relații sexuale, apoi au fost deposedate de mai multe bunuri. În ambele cauze o persoană neidentificată a pătruns, pe timp de noapte, în locuințele celor două persoane vătămate. În cazul persoanei vătămate S.M, persoana neidentificată a pătruns în locuința acesteia în data de 25.02.2012, orele 21.30 , iar în cazul persoanei vătămate de sex feminin, A.A. persoana neidentificată a pătruns în locuința acesteia în data de 1.03.2012, orele 20.30. În cele două cauze, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București au dispus începerea urmăririi penale in rem și ulterior, conexarea acestora”, precizează Parchetul instanței supreme.

Alte două dosare, preluate de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, vizează tot violuri și tâlhării comise în locuințele victimelor, în martie și aprilie. „Două dosare penale (… ) au ca obiect comiterea infracțiunilor de violare de domiciliu și tâlhărie asupra persoanei vătămate de sex feminin M. M. și comiterea infracțiunilor de violare de domiciliu, viol, tâlhărie, lipsire de libertate asupra persoanei vătămate de sex feminin N.L.. Și în aceste cazuri, potrivit datelor rezultate, o persoană neidentificată a pătruns în data de 29.04.2012, orele 3.00, în locuința persoanei vătămate M. M., a exercitat violențe asupra acesteia și a deposedat-o de un telefon mobil, iar în cazul persoanei vătămate N. L. după pătrunderea în locuința acesteia, în data de 7.03.2012 și exercitarea actelor de violență, a întreținut acte sexuale cu aceasta prin constrângere și a deposedat-o de mai multe bunuri”, precizează PICCJ.

Potrivit Parchetului instanței supreme, temeiul preluării tuturor acestor cauze a fost determinat de „complexitatea cauzelor, care derivă din specificul activității infracționale, probatoriul necesar a fi administrat cu maximă celeritate și faptul că la nivelul acestor unități de parchet volumul de activitate este ridicat”.

PICCJ precizează că procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus, imediat după preluarea acestor cauze, expertize genetice ADN, aflate în curs de efectuare, și audieri de persoane, urmând să administreze cu maximă celeritate întregul material probator necesar.

Potrivit PICCJ, probele administrate după preluarea cauzelor, au conturat existența unor indicii temeinice în ceea ce privește săvârșirea faptelor de către inculpatul Nicolae Vlad.

Kovesi: Pentru două dintre cauze există confirmarea de la Institutul de Medicină Legală că autorul este același

Procurorul general al României Laura Codruța Kovesi a declarat că Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ) a preluat atât dosarul privind uciderea tinerei japoneze, cât și alte cinci cauze. „Ieri și azi (miercuri și joi, n.r.) s-au ridicat mai multe obiecte personale ale victimei, aparatul de fotografiat și telefonul personal, s-au dispus măsuri în cauză, cum este expertiza ADN”, a declarat Codruța Kovesi, la ieșirea din sala de ședințe a Plenului CSM.

„În total sunt șase cauze care au fost conexate. (…) Am preluat cinci cauze. Două dintre aceste cauze au ca obiect violul urmat de moartea victimei, celelate trei cauze au ca obiect tâlhărie față de femei mai în vârstă. Modul de operare, în primă fază, pare a fi același. Acesta este motivul pentru care am dispus preluarea acestor cauze”, a spus Kovesi, precizând că cele cinci dosare au fost preluate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Procurorul general a precizat că, în baza urmelor biologice ridicate de la fața locului, s-au dispus expertize care vor confirma sau vor infirma dacă toate aceste fapte sunt comise de același autor.

Kovesi a mai spus că pentru două dintre cauze există confirmarea de la Institutul de Medicină Legală că autorul este același, toate indiciile ducând în acest moment către tânărul suspectat că a omorât-o pe japoneză, acesta fiind arestat preventiv.

Întrebată dacă exista posibilitatea de a-l aresta mai devreme pe principalul suspect în cazul uciderii japonezei, Codruța Kovesi a spus că în momentul în care s-au făcut cercetările la fața locului nu era identificat un suspect.

„Existau urmele biologice lăsate la fața locului, însă nu aveai termen de comparație, pentru că erau mai mulți suspecți, erau mai multe variante de anchetă și dosarele erau înregistrate la unități de parchet diferite”, a precizat Kovesi.

Ea a mai spus că în momentul în care s-a constatat modalitatea în care a fost săvârșită fapta, s-au făcut verificări, s-au preluat și celelate dosare, anchetatorii au avut și cu ce să comparăm urmele biologice găsite la fața locului, acesta fiind motivul pentru care dosarele au fost conexate.

Kovesi: A fost dispusă o investigare a modului în care au fost făcute anchetele

Codruța Kovesi a adăugat că, după ce dosarele au fost preluate, a fost dispusă și o investigare a modului în care au fost făcute anchetele în toate dosarele și au fost instrumentate probele, pentru a vedea dacă în aceste cauze s-a făcut tot ce trebuia.

Ea a mai precizat că expertizele tehnice și biologice desfășurate în prezent vor stabili dacă autorul este același în toate cele șase dosare.

În cele șase cauze sunt șase victime, trei dintre ele decedate și celelalte trei în viață, care au fost lovite în scopul tâlhăririi, a mai spus Kovesi.

Telefonul mobil și aparatul foto ale studentei japoneze ucise într-o pădure din Corbeanca au fost identificate, persoana la care a fost găsit aparatul foto recunoscând că l-a cumpărat de la principalul suspect în acest caz, potrivit Parchetului instanței supreme.

Până în prezent, în cauză a fost efectuată cercetarea locului faptei, au fost audiați martori, a fost identificată victima, s-a efectuat autopsia cadavrului și a fost dispusă o expertiză ADN, care urmează să fie efectuată în zilele următoare, au precizat procurorii.

Cazul studentei japoneze care ar fi fost omorâtă de Vlad Nicolae (26 de ani) a fost anchetat, inițial, de procurorii Parchetului Tribunalului Ilfov.

Ulterior, dosarul a fost preluat de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, din cauza complexității cauzei și a faptului că victima este o persoană cu cetățenie străină, ceea ce necesită corespondență cu ambasada.

Totodată, cazul a fost preluat de procurorii Parchetului instanței supreme întrucât, din datele existente, au rezultat indicii că inculpatul ar fi suspect de mai multe fapte de violență comise în mai multe județe.

Potrivit anchetatorilor, în 15 august, în jurul orei 20.30, Nicolae Vlad a abordat-o pe studenta japoneză, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă”, oferindu-și ajutorul pentru a-i găsi un taxi.

În acest context, Nicolae Vlad a urcat împreună cu tânăra în taxi, însă cei doi au coborât după parcurgerea unei distanțe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părți, de pădure. Nicolae Vlad și tânăra au fost observați în acel loc de către șoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea șoselei, însă pe celălalt sens de mers.
Două zile mai târziu, în 17 august, în același loc a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze și prezentând urme de violență. La aproximativ 60-70 de metri distanță a fost descoperită valiza victimei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Cercetările în acest caz vizează și posibilitatea ca suspectul să fi întreținut relații sexuale cu victima, înaintea crimei.
Vlad Nicolae a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, duminică, la propunerea procurorilor. Acesta a negat în fața anchetatorilor că ar fi ucis-o pe studenta japoneză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică