Cum a reușit o româncă să convingă un preot italian să îi dea 10.000 de euro din donaţiile bisericii

Cum a reușit o româncă să convingă un preot italian să îi dea 10.000 de euro din donaţiile bisericii
Cum a reușit o româncă să convingă un preot italian să îi dea 10.000 de euro din donaţii / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 02/11/2021, 23:05
Actualizat: 02/11/2021, 23:05

O româncă a reuşit să convingă un preot italian, în vârstă de 80 de ani, să o ajute cu 10.000 de euro. Aceasta obișnuia să îl sune şi de 40 de ori pe zi pentru a-i solicita sprijin financiar pentru diferite situaţii care s-au dovedit a fi false. Totul a ieșit la iveală, în urma unui flagrant.

Mișcat de situaţia româncei, care venea regulat la biserică plângându-se că se află într-o stare financiară grea cu un copil grav bolnav, parohul a ajuns să îi dea femeii, în decurs de câţiva ani, sprijin financiar în valoare de 10.000 de euro din donaţii.

Situația a ieșit la iveală în momentul în care românca a început să îl sune pe preot şi de 40 de ori pe zi pentru a-i solicita în mod repetat ajutor.

Copleșit de situaţie, bătrânul paroh s-a destăinuit nepotului său care a decis să pună imediat capăt situaţiei. Împreună, au mers la poliţie şi au depus o plângere penală împotriva româncei.

Carabinierii au efectuat servicii de filaj

Pentru câteva zile, carabinierii din Scandiano au efectuat servicii de filaj, iar sâmbătă, 30 octombrie, românca în vârstă de 65 de ani, domiciliată în Fabbrico, a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o donație în bani, făcută în biserică chiar de către preotul paroh, sub pretextul că banii sunt pentru copilul ei bolnav, notează presa locală.

Urmare cercetărilor s-a constatat că preotul paroh, în vârstă de 80 de ani, suferea de un deficit cognitiv, iar femeia a profitat de acest aspect în mod repetat.

Astfel, românca a fost reținută pentru înșelăciune în formă continuată, iar poliţiştii au descoperit că aceasta mai avea şi alte acuzații anterioare de înșelăciune încă din 2019.