Cum funcționează mașinile de topit zăpada pe care Firea le va cumpăra pentru București. VIDEO

Publicat: 13/01/2017, 18:08
Actualizat: 13/01/2017, 18:43

,,Capitala ar trebui să beneficieze de cel puțin câteva mașini care pot să topească zăpada rapid. O astfel de mașină am vizionat-o și eu zilele trecute pe internet, mi-a arătat-o un specialist și mi-a spus că ar fi bine să ne pregătim pentru anul viitor să achiziționăm astfel de utilaje care, racordate la canalizare, ar putea să topească într-un timp foarte scurt o cantitate foarte mare de zăpadă”, a declarat Gabriela Firea.

Declarația primarului general a fost făcută în contextul în care cele mai multe dintre trotuarele și parcările din București sunt acoperite cu mormane de zăpadă ce ating înălțimi de unu-doi metri.

„Anul acesta, a nins foarte mult, cu strat de 65 de centimetri, nu am mai avut de câțiva ani un astfel de strat, asta nu înseamnă că nu trebuie să acționăm. Ugența unu este pentru orice oraș eliberarea arterelor principale și a instituțiilor, care trebuie să funcționeze indiferent de vreme. Începând de ieri, chiar la prânz, am realizat o diagramă a Capitalei, pe sectoare, cartiere și străzi pentru a putea să preluăm cât mai grabnic cu putință cantitățile foarte mari de zăpadă care au rămas în intersecții, de asemenea în parcările tip spic și în alte zone. Fiecare primar de sector cu care am discutat ieri, la comandament, a găsit deja suprafețe de teren unde să depoziteze aceste cantități foarte mari de zăpadă. Se acționează cu operatori manuali, cu soldați, jandarmi, sportivi, muncitori de la firmele de construcții, deșinuți pentru a prelua cât mai mult din cantitatea rămasă în București în urma ninsorii abundente care a avut loc acum câteva zile”, a completat Firea.

Cantitatea de zăpadă preluată de firmele de salubritate și transportată pe terenurile virane este, însă, foarte mică, doar o parte din zonele centrale și trotuarele marilor bulevarde ale Capitalei fiind curățate în acest moment.

,,În primul rând, colectăm zăpada din intersecțiile mari, din intersecțiile importante, din stațiile de autobuz, refugiile de tramvai, apoi intrăm pe străduțele laterale. Deja am intrat pe străzile laterale. Se lucrează la foc continuu, fără întrerupere, de trei zile asta se face, și noaptea și ziua”, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

În Sectorul 6 au fost efectuate, până vineri, la prânz, în total, 324 de curse pentru a transporta peste 3.000 tone de zăpadă.

Reprezentanții primăriei Sectorului 4 spun că de la începutul ninsorii firmele de salubritate au ridicat de pe trotuare și străzi peste 6.000 de metri cubi de omăt, pe care l-au transportat pe două terenuri de la marginea Bucureștiului.

Edilii de sector admit, însă, că nu se va putea interveni pe străzile secundare pentru a transporta mormanele de zăpadă acumulate în parcări și pe trotuare deoarece costurile ar fi foarte mari, ceea ce înseamă că va depinde de administrațiile de bloc și proprietari să degajeze omătul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine