Cum poți deveni angajat al Serviciului Român de Informații. Când are loc admiterea

Cum poți deveni angajat al Serviciului Român de Informații. Când are loc admiterea
SRI angajează personal cu studii medii sau superioare. Condiția: Să cunoască foarte bine o limbă străină, chiar și „exotică”
Publicat: 16/06/2020, 02:00
Actualizat: 06/04/2021, 21:16

Mulți adolescenți sau tineri își imaginează cum ar fi să lucreze la Serviciul Român de Informații, după ce au văzut numeroase filme cu James Bond și aventurile sale. Realitatea poate fi însă „ușor” diferită față de cascadoriile respective și pot afla cum pot lucra la SRI, pe viitor, direct de la sursă! Astfel, SRI anunță că se află în căutare de ofițeri operativi și analiști și specialiști IT&C.

Cum poți avea o carieră la SRI: „Ai șansa de a lucra cu cei mai buni”

„Suntem o instituţie modernă, care transformă riscurile de securitate în oportunităţi de promovare a intereselor naţionale. Acţionăm discret pentru a furniza cunoaştere şi a oferi răspunsuri simple la probleme contemporane complexe. Adăugăm sacrificii şi renunţări personale pentru idealul nobil de a construi o lume mai sigură. Punem Serviciul înaintea noastră şi Ţara înaintea tuturor.

Pentru aceasta, credem în lege, echidistanţă şi discreţie, atât în interiorul cât şi în afara profesiei. Apărăm comunitatea în care trăim, preţuim oamenii şi credinţele lor.

Dacă şi tu crezi în lucrul bine făcut până la capăt, dacă dai atenţia cuvenită detaliilor, dacă eşti exigent cu tine şi cu ceilalţi deopotrivă, dacă eşti determinat, consecvent şi tenace în atingerea obiectivelor şi dacă Patriotism, Onoare şi Profesionalism sunt pentru tine mai mult decât nişte simple cuvinte, vrem să ne fii coleg.

Serviciul îţi cere tot ce ai mai bun şi îţi oferă posibilitatea de a lucra cu cei mai buni. Investeşte în tine încredere, timp şi resurse pentru a deveni şi rămâne un profesionist într-o echipă de elită. Te sprijină să obţii performanţe şi te încurajează să-ţi dezvolţi cunoştinţele, capacităţile şi aptitudinile, atât în specialitatea în care îţi desfăşori activitatea, cât şi în domenii complementare. Alături de echipa Serviciului îţi vei construi cariera pe care ţi-o doreşti, dacă ai pregătirea şi perseverenţa necesare, pentru că îţi este garantată egalitatea de şanse, într-un sistem transparent şi concurenţial.

De aceea, nu oferim un simplu job, ci un context complet în care îţi poţi pune în valoare talentul şi abilităţile, indiferent de domeniul în care eşti specializat”, descrie SRI jobul în cadrul instituției.

„Atunci când evaluezi posibilitatea de a te angaja în Serviciul Român de Informaţii, trebuie să pui în balanţă atât beneficiile, cât şi responsabilităţile. Pentru a vedea mai exact care sunt criteriile de eligibilitate, dar şi obligaţiile ce îţi revin după angajare, te invităm să accesezi secţiunea Profilul angajatului”, explică specialiștii SRI.

În momentul de faţă, Serviciul Român de Informaţii caută personal pentru încadrarea unor posturi de:

Ofiţeri operativi şi analişti

Pentru a putea ocupa un post din aceste domenii, candidaţii care îndeplinesc condiţiile de încadrare în Serviciul Român de Informaţii (stabilite prin Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi normele interne specifice) şi promovează toate etapele specifice de selecţie, se pot înscrie la ofertele de licenţă şi master profesional sau cursuri postuniversitare organizate de către Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”.

Admiterea la master profesional, anul universitar 2020-2021:

Pentru încadrarea în Serviciul Român de Informații prin master profesional, în anul universitar 2020-2021, candidații au parcurs etapele următoare:

– s-au înscris în procesul de selecție, prin transmiterea unui CV la adresa [email protected] (cu titlul „Master profesional ANIMV_Nume, prenume”) şi cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localităţii unde le-a fost mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI, până la data de 19.04.2020; în cazul promovării tuturor etapelor de selecție, candidatul a fost validat de structurile de resurse umane ale SRI pentru a se înscrie la concursul de admitere la masterul profesional; în cazul în care nu a fost validat, procesul de selecție s-a încheiat și candidatul nu s-a putut înscrie la concursul de admitere pentru masterul profesional;
– candidații admiși trebuie să se înscrie la concursul de admitere la masterul profesional, prin transmiterea cererii de înscriere la adresa [email protected], până la data de 28.08.2020 – detaliile complete se regăsesc aici: www.animv.ro/master-profesional.

Candidaţii care au mai urmat o formă de pregătire similară (program de studii universitare de master), cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat, vor achita contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care au beneficiat anterior la instituția de învățământ superior care a asigurat școlarizarea sau pot accesa oferta de cursuri postuniversitare a ANIMV. Pentru încadrarea în SRI prin cursurile postuniversitare, candidaţii se vor înscrie în procesul de selecţie prin transmiterea unui CV la adresa [email protected] (cu titlul „CPU ANIMV_Nume, prenume”) şi cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localităţii unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI. Detalii privind cursurile postuniversitare organizate de către ANIMV vor fi comunicate candidaţilor interesaţi de către reprezentanţii HR ai SRI.

Specialişti IT&C
Administrator infrastructuri software
Analist FORENSIC securitate cibernetică
Analist Malware
Analist trafic
Arhitect software
Business Analyst și UX Designer
Chimist
Dezvoltator iOS
Inginer Data Center
Inginer electronist
Inginer prelucrare semnale
Inginer procesare și analiză digital forensic
Inginer radiocomunicații
Specialist control-audit IT&C
Specialist criminalist
Specialist în evaluarea securității IT&C

Toate posturile sunt ocupate în sistem concurenţial, procesul de selecţie presupunând promovarea mai multor etape /probe eliminatorii (ordinea acestora depinde de domeniul în care se face încadrarea):

evaluarea CV-ului transmis la [email protected];
interviuri de selecţie;
teste de evaluare a cunoştinţelor şi competenţelor profesionale, precum şi a unor aptitudini (examinări psihologice, Assessment Center);
examinarea medicală;
verificări de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informaţii secrete de stat.

Mai multe detalii le vei afla direct de la experţii SRI de HR, pe parcursul procesului de selecţie.

Profilul Angajatului. Cine are șanse să lucreze la SRI

SRI valorizează diversitatea şi adaptabilitatea. Avem convingerea că numai aşa putem răspunde provocărilor generate de un mediu de securitate în permanentă schimbare. Credem în potenţialul superior de acţiune dat de forţa echipei formate din persoane cu istoric profesional şi social divers. De aceea, căutăm candidaţi din medii variate, cu experienţe profesionale şi personale diferite şi complementare.

Ca să te poţi angaja la SRI trebuie, conform legii şi normelor interne specifice Serviciului, să îndeplineşti cumulativ o serii de criterii generale de încadrare:

să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;
să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;
să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;
să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditate; pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare iar pentru altele se cer doar studii liceale;
să nu fi consumat, anterior încadrării, substanţe sau amestecuri de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat activităţi de trafic cu astfel de produse;
să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.

De asemenea, candidaţii trebuie să facă dovada, pe parcursul procesului de selecţie, că îndeplinesc suplimentar anumite criterii specifice: pregătire profesională într-un domeniu de interes actual pentru Serviciu (experienţa efectivă de lucru în domeniul respectiv reprezintă un avantaj), inteligenţă peste medie, nivel superior de cultură generală şi competenţe lingvistice, interes pentru dezvoltare continuă şi capacitate ridicată de învăţare, o stare de sănătate, atât fizică cât şi psihică, bună (apt medical şi psihologic, conform baremelor stabilite de SRI).

Anumite posturi necesită abilităţi ridicate de relaţionare şi comunicare, de analiză şi sinteză, adaptare, creativitate, spontaneitate, responsabilitate, rezistenţă crescută la condiţii de stres.

Dacă vii în echipa noastră ai acces la numeroase drepturi oferite de statutul de militar, dar şi la beneficii adaptate nevoilor tale. Printre cele mai apreciate de colegii noştri sunt:

program flexibil de lucru, în funcţie de specificul activităţii;
acces la servicii medicale gratuite asistate de personal medical propriu, în facilităţi ale SRI;
decontarea chiriei în limita unui plafon maxim;
vouchere de vacanţă pe care le poţi utiliza oriunde în ţară;
acces gratuit la săli de sport proprii, precum şi tarife negociate la abonamente sportive şi servicii de recreere în mediul privat;
posibilitatea de a te bucura de mâncare preparată zilnic, la preţuri accesibile;
contracte avantajoase negociate cu instituţii bancare din România;
participarea la conferinţe, cursuri şi ateliere de dezvoltare personală;
participarea, alături de colegi, la proiecte de responsabilitate socială pentru cauze în care credem.

Calitatea de angajat SRI presupune însă şi o serie de obligaţii şi restrângerea / interzicerea unor drepturi, majoritatea determinate de statutul de cadru militar (vezi Legea nr. 80/1995), dar şi specifice Serviciului nostru (discreţie cu privire la activităţile profesionale, păstrarea secretului de stat şi de serviciu).

Cine face parte din conducerea Serviciului Român de Informații. Eduard Raul Hellvig, al cincilea director al instituției

Prin Hotărârea nr. 15 a Parlamentului României, Eduard Raul Hellvig a devenit cel de-al cincilea director, la data de 2 martie 2015.

Eduard Raul Hellvig a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj în anul 1997, ulterior dobândind titlul științific de doctor în științe politice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București (2009).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine