Cum recită ambasadorul Marii Britanii „Scrisoarea I” de Mihai Eminescu. VIDEO

Cum recită ambasadorul Marii Britanii „Scrisoarea I de Mihai Eminescu. VIDEO
Publicat: 15/01/2017, 13:13
Actualizat: 03/03/2017, 15:59

În înregistrarea publicată pe contul oficial de Facebook al Ambasadei Marii Britanii la București, ambasadorul britanic declamă: „La-nceput, pe când ființă nu era, nici neființă/Pe când totul era lipsă de viață și voință”. Pasajul din „Scrisoarea I” de Mihai Eminescu pe care îl recită ambasadorul Paul Brummell se încheie astfel: „De atunci și până astăzi colonii de lumi pierdute/Vin din sure văi de chaos pe cărări necunoscute/Și în roiuri luminoase izvorând din infinit,/Sunt atrase în viață de un dor nemărginit”.

Predecesorul său, Martin Harris, a recitat din Eminescu, în 2013, când a ales să citească poezia „Revedere”. De asemenea, la finele mandatului, a recitat „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”.

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanți poeți și prozatori români, fiind considerat poetul național. Începând din 2011, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, este sărbătorită Ziua Culturii Naționale, în urma unei legi promulgate în decembrie 2010. Potrivit demersului legislativ, pe 15 ianuarie, autoritățile trebuie să sprijine material și financiar organizarea de manifestări cultural-artistice. Totodată, societățile române de televiziune și radiodifuziune trebuie să realizeze și să includă în programele lor emisiuni dedicate acestei zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase