Cum va fi vremea în weekend-ul 21-23 august. Alina Șerban, meteorolog ANM, la Gândul LIVE: „Nu va ploua la mare, ci izolat la munte și doar duminică”

Publicat: 21/08/2020, 14:07
Actualizat: 21/08/2020, 14:28

Alina Șerban, meteorolog ANM, a vorbit – vineri- la Gândul LIVE despre prognoza emisă de Adminstrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru weekend-ul 21-23 august.

„Vorbim despre un weekend frumos, fără precipitații, în încălzire treptată în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și sud-estice, unde vremea va deveni chiar caniculară la amiază, cu temperaturi maxime ce vor atinge 35-36 de grade Celsius, mai ales duminica. Și în restul teritoriului, vremea va fi călduroasă cu temperaturi maxime ce se vor situa, în marea lor majoritate, între 28-29 si 33-34 de grade Celsius. Ploile vor lipsi, aproape cu totul din peisaj, sâmbătă. Doar duminică vor apărea, în zonele montane, iar duminică noaptea se va mai strica un pic vremea în zonele vestice si nord-vestice”, a explicat meteorologul ANM Alina Șerban, la Gândul LIVE.

Cum va fi vremea la mare, în weekend-ul 21-23 august

La mare, vremea va fi caldă și frumoasă, cu 28-30 de grade Celsius la amiază, fără ploi, cu cer variabil, mai mult senin, sâmbătă și duminică. Temperaturile minime se vor încadra între 20 și 22 de grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte, în weekend-ul 21-23 august

La munte, vremea va fi  frumoasă, cu temperaturi maxime – pe Vale Prahovei – de 23-24 grade Celsius, la amiază, valori destul de bune pentru această perioadă.

Duminică, vremea se va instabiliza ușor, după amiaza, astfel că în zonele montane vor apărea aversele și descărcările electrice, dar pe zone restrânse.

Cum va fi vremea în București, în weekend-ul 21-23 august

În Capitală, vremea va fi frumaosa, vineri, sâmbătă și duminică, cu temperaturi din ce în ce mai ridicate, pornind de la 32-33 Celsius, astăzi, ajungând duminică la o vreme caniculară, cu 35-36 de garde Celsius.

Disconfortul termic va fi destul de accentuat și e foarte probabil ca și indicele de temperatură-umezeală să depășească pragul critic de 80 de unități, atât sâmbătă, dar mai ales duminică, în partea de sud si sud-est a teritoriului.

Grupul Gândul lansează o campanie outdoor de conștientizare a purtării măstilor în contextul pandemiei de Covid-19

Rău cu mască dar mai rău fără mască”, “Spălatul pe mâini e brățară de aur” și „Distanțarea socială la nevoie se cunoaște sunt doar câteva dintre execuțiile cu care Grupul Gândul își propune să convingă bucureștenii că purtarea măștii de protecție, spălatul pe maîni și distanțarea socială sunt reguli de bază pentru a reuși să ținem în frâu noul coronavirus.

Noua campanie outdoor a Grupului Gândul se desfășoară în București, pe parcursul lunii august, și constă în promovarea pe 24 de panouri amplasate în diferite zone ale orașului a unor proverbe românești reinterpretate în contextul pandemiei de Covid-19, cu rolul de a crește gradul de conștientizare al locuitorilor cu privire la respectarea regulilor de igienă și de distanțare socială.

Recomandare de carte. „La Străini: viețile secrete” – un roman aflat la granița dintre real și fantastic

În romanul „La Străini: viețile secrete”, cinci personaje rememorează întâmplări și fapte care au loc într-un ținut imaginar și fără nume, aflat la granița dintre real și fantastic: un personaj trăiește într-un tablou, altul îi înalță primului un monument; un altul, din cauza lipsurilor, copiază în niște caiete unele cărți pe care vrea să le aibă, re-inventând unele dintre cărțile respective; un deținut politic evadează din lagărul de la Peninsula sărind peste gardul de 2 m direct într-o altă dimensiune ș.a.m.d.

Scena acestor rememorări este în principal localitatea Străini (un fost sat, dislocat dinspre răsărit cu vreo două sute de ani în urmă, devenit oraș în anii ’70). În final, există și câteva referiri clarificatoare cu privire la personaje, istoricul și geografia locului.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult