Cum va fi vremea în weekend-ul 21-23 august. Alina Șerban, meteorolog ANM, la Gândul LIVE: „Nu va ploua la mare, ci izolat la munte și doar duminică”

Publicat: 21/08/2020, 14:07
Actualizat: 21/08/2020, 14:28

Alina Șerban, meteorolog ANM, a vorbit – vineri- la Gândul LIVE despre prognoza emisă de Adminstrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru weekend-ul 21-23 august.

„Vorbim despre un weekend frumos, fără precipitații, în încălzire treptată în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și sud-estice, unde vremea va deveni chiar caniculară la amiază, cu temperaturi maxime ce vor atinge 35-36 de grade Celsius, mai ales duminica. Și în restul teritoriului, vremea va fi călduroasă cu temperaturi maxime ce se vor situa, în marea lor majoritate, între 28-29 si 33-34 de grade Celsius. Ploile vor lipsi, aproape cu totul din peisaj, sâmbătă. Doar duminică vor apărea, în zonele montane, iar duminică noaptea se va mai strica un pic vremea în zonele vestice si nord-vestice”, a explicat meteorologul ANM Alina Șerban, la Gândul LIVE.

Cum va fi vremea la mare, în weekend-ul 21-23 august

La mare, vremea va fi caldă și frumoasă, cu 28-30 de grade Celsius la amiază, fără ploi, cu cer variabil, mai mult senin, sâmbătă și duminică. Temperaturile minime se vor încadra între 20 și 22 de grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte, în weekend-ul 21-23 august

La munte, vremea va fi  frumoasă, cu temperaturi maxime – pe Vale Prahovei – de 23-24 grade Celsius, la amiază, valori destul de bune pentru această perioadă.

Duminică, vremea se va instabiliza ușor, după amiaza, astfel că în zonele montane vor apărea aversele și descărcările electrice, dar pe zone restrânse.

Cum va fi vremea în București, în weekend-ul 21-23 august

În Capitală, vremea va fi frumaosa, vineri, sâmbătă și duminică, cu temperaturi din ce în ce mai ridicate, pornind de la 32-33 Celsius, astăzi, ajungând duminică la o vreme caniculară, cu 35-36 de garde Celsius.

Disconfortul termic va fi destul de accentuat și e foarte probabil ca și indicele de temperatură-umezeală să depășească pragul critic de 80 de unități, atât sâmbătă, dar mai ales duminică, în partea de sud si sud-est a teritoriului.

Grupul Gândul lansează o campanie outdoor de conștientizare a purtării măstilor în contextul pandemiei de Covid-19

Rău cu mască dar mai rău fără mască”, “Spălatul pe mâini e brățară de aur” și „Distanțarea socială la nevoie se cunoaște sunt doar câteva dintre execuțiile cu care Grupul Gândul își propune să convingă bucureștenii că purtarea măștii de protecție, spălatul pe maîni și distanțarea socială sunt reguli de bază pentru a reuși să ținem în frâu noul coronavirus.

Noua campanie outdoor a Grupului Gândul se desfășoară în București, pe parcursul lunii august, și constă în promovarea pe 24 de panouri amplasate în diferite zone ale orașului a unor proverbe românești reinterpretate în contextul pandemiei de Covid-19, cu rolul de a crește gradul de conștientizare al locuitorilor cu privire la respectarea regulilor de igienă și de distanțare socială.

Recomandare de carte. „La Străini: viețile secrete” – un roman aflat la granița dintre real și fantastic

În romanul „La Străini: viețile secrete”, cinci personaje rememorează întâmplări și fapte care au loc într-un ținut imaginar și fără nume, aflat la granița dintre real și fantastic: un personaj trăiește într-un tablou, altul îi înalță primului un monument; un altul, din cauza lipsurilor, copiază în niște caiete unele cărți pe care vrea să le aibă, re-inventând unele dintre cărțile respective; un deținut politic evadează din lagărul de la Peninsula sărind peste gardul de 2 m direct într-o altă dimensiune ș.a.m.d.

Scena acestor rememorări este în principal localitatea Străini (un fost sat, dislocat dinspre răsărit cu vreo două sute de ani în urmă, devenit oraș în anii ’70). În final, există și câteva referiri clarificatoare cu privire la personaje, istoricul și geografia locului.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...