Curtea de Apel Pitești audiază mai mulți martori în dosarul de omor al lui Cristian Cioacă

Curtea de Apel Pitești audiază mai mulți martori în dosarul de omor al lui Cristian Cioacă
Publicat: 01/11/2013, 10:26
Actualizat: 31/07/2014, 14:24

Curtea de Apel Pitești audiază, vineri, mai mulți martori în dosarul de omor al lui Cristian Cioacă, în prezența fostului polițist, printre cei citați fiind Dan Zabara, prietenul presupusului amant al Elodiei Ghinescu, care ar fi vorbit ultima oară la telefon cu aceasta în ziua dispariției sale.

După ce la termenele precedente magistrații au audiat o parte a martorilor solicitați de instantă sau de părțile din dosar și au vizionat mai multe probe, printre care și înregistrări video din noaptea dispariției Elodiei Ghinescu, în care apare Cristian Cioacă, instanța a dispus citarea, pentru vineri, în vederea audierii, a martorilor Luminița Georgeta Serian, Radu Dascălu, Dumitra Mardare și Gabriela Marinoaica, dar și a martorului Daniel Zahara, cu mandat de aducere. Acesta este prietenul presupusului amant al Elodiei Ghinescu, Ilie Cristian, ambii fiind subofițeri SPP la acel moment și ar fi vorbit ultima oară la telefon cu avocata, sunând-o din Suedia, în ziua dispariției ei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Joi, Curtea de Apel Pitești a admis o parte dintre probele solicitate de apărarea fostului polițist Cristian Cioacă, condamnat de instanța de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, dar au respins „ca nefiind utilă” efectuarea unei expertize criminalistice traseologice.

„Admite în parte proba cu expertiza medico-legală solicitată de apărătorul inculpatului (…) și dispune efectuarea unei expertize medico legale – examen ADN –
de către Institutul Național de Medicină Legală, cu obiectivele indicate în considerente. Dispune completarea Raportului de Constatare Tehnico – Științifică
(…) întocmit de Institutul de Criminalistică al IGPR, în sensul de a se preciza de către specialiști care (…) din plicuri conținea acele fire de păr ridicate de pe peria de păr din baia apartamentului, respectiv smocul de păr ridicat de pe podeaua dormitorului”, se arată în soluția pronunțată, joi, de instanță.

Decizia luată, joi, de instanță poate fi atacată cu recurs, odată cu judecarea dosarului pe fond.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012, iar pe 30 ianuarie 2013 a fost încarcerat la Penitenciarul Colibași, fiind transferat din
arestul Politiei Capitalei. Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru omor calificat și profanare de morminte, el fiind acuzat că și-a ucis soția, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeș, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenție.

Sentința instanței de fond a fost atacată cu apel de către toate părțile implicate.

Cererile au fost formulate de inculpat, de mama și fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părți civile în dosar, precum și de procurori.Inculpatul a fost obligat, prin sentința Tribunalului Argeș, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată.
Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro.Cioacă a fost obligat și la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Tribunalul Argeș a respins cererile părților civile Emilia și Robert Ghinescu de schimbare a încadrării juridice în omor deosebit de grav și cererea inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii