Curtea de Apel Ploiești a respins cererea directorului Petrotel Lukoil de a pleca la Moscova

Curtea de Apel Ploiești a respins cererea directorului Petrotel Lukoil de a pleca la Moscova
Publicat: 21/08/2015, 15:49

Judecătorii Curții de Apel Ploiești au admis, vineri, contestația formulată de procurori la decizia Tribunalului Prahova, care îi permitea directorului general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, să părăsească România pentru a merge șase zile la Moscova.

Decizia instanței este definitivă.

Luni, Tribunalul Prahova, instanță pe rolul căreia se află dosarul Lukoil ce are ca obiect „infracțiuni la legea societăților comerciale”, a admis cererea lui Andrey Iurevici Bogdanov, privind modificarea temporară a limitelor controlului judiciar impus în cazul său de procurorii ploieșteni.

Astfel, magistrații i-au permis lui Bogdanov să meargă, în perioada 27 august – 1 septembrie, la Moscova, decizia fiind contestată de procurori.

La începutul lunii august, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au dispus trimiterea în judecată a opt inculpați, între care două persoane juridice și șase persoane fizice în dosarul Lukoil. Astfel, conform sursei citate, anchetatorii l-au trimis în judecată pe Andrey Iurevici Bogdanov, cetățean rus, director general și membru în Consiliul de Administrație al S.C.Petrotel Lukoil S.A. Ploiești, acesta fiind acuzat de folosire cu rea-credință a capitalului societății și spălare de bani.

De asemenea, în același dosar au fost trimise în judecată două companii din grupul rusesc, respectiv SC Petrotel Lukoil SA Ploiești, pentru spălare de bani, și Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pentru complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani.

Totodată, în același dosar procurorii au dispus trimiterea în judecată a altor cinci persoane, cetățeni români, ruși și moldoveni cu funcții de conducere în cadrul Petrotel Lukoil Ploiești. Printre inculpați se numără Andrei Rață, cetățean moldovean, membru în Consiliul de Administrație al S.C. Petrotel Lukoil S.A. Ploiești, acuzat de folosirea cu rea-credință a creditului societății și spălare de bani, Dan Dănulescu, director general adjunct în cadrul S.C. Petrotel Lukoil S.A. Ploiești, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, Dorel Duțu, contabil șef în cadrul S.C. Petrotel Lukoil S.A. Ploiești, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, Alexey Voinstev și Olga Kuzina, ambii cetățeni ruși care dețin funcții de director general adjunct în cadrul S.C. Petrotel Lukoil S.A. Ploiești, pentru complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății, Olga Kuzina fiind, de asemenea, suspectată de complicitate la spălare de bani.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunilor reținute în sarcina lor este în cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.

Pe de altă parte, procurorii care au instrumentat dosarul Lukoil au dispus disjungerea cercetărilor și urmărirea penală a SC Petrotel Lukoil și a directorului acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscală și spălare de bani, alte 39 de firme având calitatea de suspect pentru complicitate la cele două infracțiuni.

Astfel, în cauza disjunsă procurorul a dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecta Petrotel Lukoil SA Ploiești și față de directorul acesteia, cetățeanul rus Andrey Bogdanov, pentru infracțiunile de evaziune fiscală și spălare de bani.

De asemenea, a fost disjunsă cauza în vederea efectuării urmăririi penale față de compania Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acționar majoritar al rafinăriei de la Ploiești, care va fi cercetată pentru infracțiunile de complicitate la folosirea cu rea-credință a creditului societății și complicitate la spălare de bani, fapte comise în perioada 2008-2010 inclusiv.

Totodată, procurorul a dispus disjungerea cauzei în vederea urmăririi penale față de 39 de societăți comerciale cu răspundere limitată suspectate de comiterea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani, precizează documentul citat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic