Curtea de Apel respinge contestația lui Ponta în cazul deciziei de plagiat

Redactor:
Andreea Traicu
Curtea de Apel respinge contestația lui Ponta în cazul deciziei de plagiat
Curtea de Apel București a decis, vineri, respingerea cererii lui Victor Ponta de suspendare a ordinului de retragere a doctoratului, hotărârea nefiind definitivă. Pe rolul instanței este o altă solicitare a fostului premier, de anulare a aceluiași ordin.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare. Cu recurs în 5 zile de la comunicare”, se arată în decizia judecătorilor. Hotărârea poate fi atacată de Victor Ponta la instanța supremă.

Efectele admiterii unei astfel de solicitări ar fi fost ca, temporar, Victor Ponta să rămână cu titlul de doctor, până când o instanță va stabili dacă ordinul ministerului Educației prin care i se retrăgea doctoratul este valabil sau nu.

Pe rolul instanței este o altă cerere a fostului premier, de anulare a ordinului de ministru prin care i-a fost restras titlul. În cadrul acestui proces se va stabili definitiv dacă Victor Ponta rămâne cu titlul de doctor sau daca acesta îi va fi retras ca urmare suspiciunilor de plagiatul ale experților.

La începutul lunii septembrie, Baroul București a amânat luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta până când instanța va decide daca ordinul dat de ministrul Educației privind retragerea titlului de doctor rămâne sau nu valabil.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a semnat, în vara acestui an, ordinul de retragere a titlului de doctor în cazul lui Victor Ponta, după ce consiliul General al CNATDCU a făcut această recomandare în urma unei analize a tezei, considerând că fostul premier a plagiat în lucrarea de doctorat.

×
Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide