Cutremur în cazul Emi Pian! A dispărut dovada principală care ar fi putut lămuri totul

Cutremur în cazul Emi Pian! A dispărut dovada principală care ar fi putut lămuri totul
Cutremur în cazul Emi Pian! A dispărut dovada principală care ar fi putut lămuri totul
Publicat: 21/08/2020, 10:38
Actualizat: 21/08/2020, 10:41

Ancheta în cazul uciderii liderului interlop Emi Pian este în impas după ce procurorii au descoperit că înregistrările video care ar fi putut lămuri lucrurile în această speță au dispărut fără urmă.

Proprietarul imobilului în care s-a desfășurat partida de barbut în urma căreia Emi Pian, liderul clanului Duduienilor, a fost ucis, spune că în acea seară camerele nu erau pornite, transmite antena3.ro.

S-a instalat legea tăcerii OMERTA

Desigur, se vorbește des despre activarea legii tăcerii de tip „Omerta” specifică mafiei italiene: nu vezi, nu auzi, nu vorbești. Asta în condițiile în care vecinii de pe stradă afirmă că știau de existența camerelor de supraveghere, dar și că în casa respectivă se făcea contrabandă cu țigări.

„Le porneau doar când aveau marfă în casă”, a povestit o localnică, care a dorit să rămână anonimă, din motive lesne de înțeles.

Anchetatorii au intrat în posesia altor imagini de la o cameră de supraveghere situată la circa 100 metri de locul omuciderii.

Acestea înfățișează un bărbat, cel mai probabil Richard Gabriel, bătut de mai mulți indivizi, probabil din Clanul lui Pian.

Imaginile sunt însă neclare și nu se vede cu exactitate identitatea celor implicați în scandal.

Ambele tabere se află după gratii

Cei din clanul Duduianu spun că Richard Gabriel l-a înjunghiat pe Emi Pian, după o ceartă aprinsă, iar frații lui au sărit să-l ajute, lovindu-l pe agresor și apoi ducând victima la spital.

Cei din clanul Rinu spun însă că Richard s-a aflat în legitimă apărare și că a lovit la întâmplare cu cuțitul, deoarece Duduienii iar fi pulverizat spray lacrimogen în ochi.

Procurorii cercetează ambele variante și atât ucigașul, cât și frații lui Emi Pian au fost arestați preventiv.

Interlopii din clanul Duduianu sunt acuzați de tentativă de omor, iar individul din clanul Rinu de omor calificat.

Interlopii sfidează Poliția la două săptămâni după moartea lui Emi Pian. Defilează pe Facebook cu arme albe și pistoale

Nu au trecut decât două săptămâni de la moartea lui Emi Pian, iar interlopii sfidează Poliția prin postările de pe rețelele de socializare.

Este etalat în fotografii un întreg ”arsenal”, semn că toate perchezițiile declanșate de polițiști nu i-au ”speriat”, iar lupta împotriva lumii interlope este departe de a fi încheiată.

Un polițist din București rupe tăcerea în cazul morții lui Emi Pian. Dezvăluri despre clanurile interlope și șefi din Poliție

Un polițist din București face o serie de dezvăluiri din interior, care vin să lămurească noi aspecte din războiul Poliției Capitale, după asasinarea interlopului Emi Pian, fostul lider al clanului Duduianu.

Septimiu Pan dezvăluie pe pagina sa de Facebook, o serie de fapte despre modul în care șefii din Poliție, de la șeful Poliției Capitalei, la șeful IGPR, s-au amestecat în ancheta deschisă după moartea lui Emi Pian. Acesta explică și de ce mascații au greșit adresa și au descins acasă la un luptător SIAS, lucru care, spune Pan, nu a fost nicio greșeală.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult