Dâmbovița: Femeia atacată de urs, preluată de o ambulanță și transportată la spital

Dâmbovița: Femeia atacată de urs, preluată de o ambulanță și transportată la spital
Femeia din comuna dâmbovițeană Buciumeni care a fost atacată de un urs, sâmbătă după-amiază, la câteva ore după ce un bătrân a fost ucis de urs, într-o localitate învecinată, a fost preluată de o ambulanță, care o va transporta la Spitalul Județean din Târgoviște.
Publicat: 15/09/2012, 17:09
Actualizat: 01/04/2019, 09:16

Femeia din comuna dâmbovițeană Buciumeni care a fost atacată de un urs, sâmbătă după-amiază, la câteva ore după ce un bătrân a fost ucis de urs, într-o localitate învecinată, a fost preluată de o ambulanță, care o va transporta la Spitalul Județean din Târgoviște.

Primele informații furnizate de către autorități arată că femeia, în vârstă de 57 de ani, a suferit răni la gât, la abdomen și la mâini.

La ora transmiterii acestei știri, victima fusese preluată de ambulanță, urmând să fie dusă la Spitalul Județean din Târgoviște.

Femeia rănită se afla într-o zonă accidentată, unde ambulanța nu are acces, astfel că a fost transportată de către jandarmi, pe o targă improvizată dintr-o scară, într-o zonă unde a putut ajunge mașina Salvării.

Victima fusese găsită pe malul râului Ialomița, de către un cioban care a dus-o la o stână din apropiere și a anunțat autoritățile.

Localnicii și autoritățile nu exclud ca ursul care a atacat-o pe femeie să fie cel care a ucis un bătrân de 71 de ani în satul Dealu Frumos din comuna Pietroșița.

În cele două localități învecinate unde s-au produs incidentele au fost mobilizate mai multe echipaje de jandarmi, care împreună cu silvicultorii patrulează în zonă, mai ales că în ultima oră mai mulți localnici au sunat la 112, anunțând că un urs a intrat într-o livadă.

Incidentul din localitatea Buciumeni, satul Dealu Mare, a avut loc în jurul orei 16.00, după aproximativ șase ore de la producerea incidentului din Pietroșița, unde sâmbătă dimineață un bătrân în vârstă de 71 de ani a fost ucis de un urs în timp ce se afla într-o livadă de la marginea pădurii.

O femeie aflată în zonă a văzut incidentul și a țipat, chemându-i în ajutor pe alți doi localnici.

„După ce l-a atacat pe bărbat și i-a provocat răni foarte grave, ursul a fugit în pădure. La fața locului au ajuns Poliția și Ambulanța, dar medicii nu au mai putut să îl salveze pe bărbat, declarând decesul acestuia”, declara purtătorul de cuvânt al Poliției Dâmbovița, Raluca Florescu.

Reprezentantul Poliției Dâmbovița mai preciza că până acum nu au mai fost înregistrate astfel de incidente în zonă și că nici nu au existat reclamații ale localnicilor privind prezența urșilor.

Fondul de vânătoare din zona Pietroșița este privat, fiind administrat de către „Asociația de vânătoare și pescuit Dunărea 2007” din București.

Potrivit paznicilor asociației care administrează acest fond de vânătoare, în zonă sunt mai mulți urși care au tendința să coboare spre livezile cu fructe, iar reprezentanții asociației vor cere Ministerului Mediului autorizație pentru a prinde și a reloca animalul.

„Sunt mai multe exemplare pe acest fond. Noi nu putem împușca aceste exemplare și vom cere aprobarea Ministerului Mediului pentru a tranchiliza ursul care a atacat un localnic, dar și pe ceilalți care mai sunt în zonă, urmând că ministerul să dispună cine va face această operațiune și unde vor fi duse animalele. Noi vom rămâne în zonă pentru a păzi și ne vor ajuta și pădurarii Direcției Silvice Dâmbovița. Avem arme, dar nu putem împușca urși fără autorizație”, declara unul dintre paznicii fondului dee vânătoare.

Până la ora transmiterii acestei știri, reprezentanții „Asociației de vânătoare și pescuit Dunărea 2007” din București nu au putut fi contactați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
A apărut pe un „tanc” în inima Capitalei! Apariție inedită a lui David Popovici
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Tradiţia care se respectă cu stricteţe în a doua zi de Paşte într-un sat din...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
DOAMNA lumii filmului a murit după Paște: Cea mai mare care a trăit vreodată
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cum se simte acum Florin Piersic. Marele actor rămâne internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Amiba mâncătoare de creier poate fi cauzată prin spălături nazale