Dan Adamescu și cei patru judecători de la Tribunalul București acuzați de corupție, în arest la domiciliu

Dan Adamescu și cei patru judecători de la Tribunalul București acuzați de corupție, în arest la domiciliu
Publicat: 30/08/2014, 15:45

Omul de afaceri Dan Adamescu și judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovența și Sorin Viziru, de la Tribunalul București, au fost trimiși în judecată, în 24 iunie, în stare de arest, în dosarul privind intervenții în cauze de insolvență.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovența și Ciprian Sorin Viziru, toți de la Tribunalul București – Secția a VII-a civilă, acuzați de DNA că primeau bani și bunuri pentru intervenții în dosare de insolvență, au fost arestați preventiv, printr-o decizie luată în 20 mai de Curtea de Apel București.

Dan Adamescu a fost arestat în 6 iunie, printr-o decizie a Curții de Apel București, omul de afaceri fiind acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, pentru ca aceștia să dispună soluții favorabile în două dosare de insolvență.

Cei patru magistrați de la Tribunalul București au fost suspendați din funcție de Secția pentru judecători a CSM, în 25 iunie, după ce au fost trimiși în judecată.

În 24 iunie, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei patru judecători și pe Dan Adamescu, în stare de arest, și pe omul de afaceri Iosif Armaș, în stare de libertate, în dosarul privind intervenții în cauze de insolvență.

Procurorii i-au trimis în judecată și pe practicienii în insolvență Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fostă Cândea) și Emanoil Postelnicu și Gabriel Hanganu pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins și primit de la practicieni în insolvență, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistrații ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestațiile la tabelul preliminar al creanțelor, pentru a decide privind modalitățile de înscriere la masa credală cu privire la creanțele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferențial administratori judiciari, pentru a atribui preferențial dosare de insolvență sau pentru a-și exercita influența pe lângă judecători de la diverse instanțe din București și din țară, folosind informații deținute prin prisma atribuțiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

Cazul celor patru judecători de la TB arestați pentru mită a declanșat „un val” de denunțuri și autodenunțuri la DNA, au declarat pentru MEDIAFAX, în 23 mai, surse judiciare, potrivit cărora, în ultimele zile, mai mulți practicieni în insolvență și lichidatori judiciari ar fi sesizat fapte de corupție.

DNA a anunțat la 22 mai, că omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmărit penal pentru două infracțiuni de dare de mită, în dosarul celor patru judecători. Potrivit procurorilor, Adamescu ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, pentru ca aceștia să dispună în dosare de insolvență soluții favorabile unor firme la care omul de afaceri este acționar.

Adamescu deține, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center și clubul de fotbal din Liga I Oțelul Galați.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului