Dan Barna: România are nevoie de un președinte full-time

Dan Barna: România are nevoie de un președinte full-time
Publicat: 29/09/2019, 19:52

„În momentul în care am făcut acest pas, la sfârșitul acelei perioade pe care am considerat-o ca un mers în armată, mi-am dat seama că dacă nu ne implicăm nu avem cum să avem o schimbare. Eu sunt unul dintre oameni care își asumă cu toată energia să contribuie la lucrul acesta. Eu cred că România are nevoie de un președinte care să genereze încredere în România. Are nevoie de un președinte full-time. Eu îmi doresc să fiu și o să fiu acel președinte care poate să pună temele societății în dezbatere exact prin funcția pe care o are. E nevoie de o reformă constituțională. Sper să putem avea acea majoritate ca să putem face acele reforme. Noi de doi ani și jumătate am discutat doar de cum scapă Dragnea de pușcărie. Ori lucrul acesta a frustrat oamenii. O să fiu genul de președinte foarte activ, care să dea acea încredere. Oamenii au plecat din țară pentru că nu mai au încredere că România e un loc în care să poți să îți crești copiii”, a declarat Dan Barna, în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”.

Barna a evitat să spună câte procente speră că va obține în primul tur. „Va fi suficient pentru a ajunge în turul doi și apoi pentru a câștiga funcția de Președinte al României”.

Întrebat cum vede schimbarea, liderul USR a indicat: „două criterii – oameni onești și competenți. Asta înseamnă meritocrație. Asta înseamnă că nu doar îl schimbi pe Neaga o dată la două luni și apoi îl aduci înapoi. Asta înseamnă că aduci din Polonia oameni competenți, îi angajezi și să facă treabă. Asta înseamnă nu nepotism. Asta înseamnă administrare. Erau directori care erau stupefiați că începe să semnez decizii ca secretar de stat și încep să deblochez lucruri”.