Dan Condrea crease o CLONĂ a Hexi Pharma. Reacția oficialilor firmei

Publicat: 09/06/2016, 12:14
Actualizat: 31/01/2018, 07:49

UPDATE

Oficialii Hexi Pharma au transmis documente contabile care arată că firma-clonă, Hexi Farma,nu a mai livrat nimic din anul 2009, iar atunci, după cum reiese din actele respective, produse s-au livrat doar la Spitalul din Miercurea Ciuc.

Mai mult, potrivit unei hotărâri judecătorești, activitatea firmei Hexi Farma a încetat în anul 2009: „Admite cererea de înregistrare așa cum a fost formulată și dispune înregistrarea registrul comerțului a mențiunilor cu privire la: suspendarea temporară a activității societății pe o perioada de trei ani începând cu data de 1.06.2009 până la data de 31.05.2012″.

De asemenea, datele de la Registrul Comerțului arată că în 2014 Hexi Farma nu a avut angajați, profit sau pierdere și nici înregistrări de plăți de impozite sau taxe.

Firma a livrat și ea dezinfectanți către spitale în valoare de 400.000 de euro. Există spitale care au semnat contracte și cu Hexi Pharma și cu Hexi Farma.

Ministerul Sănătății și SEAP, gestionarii licitațiilor publice, au prezentat contractele de dezinfectanți, dar fără să cunoască existența companiei-surogat Hexi Farma. Și mai grav este însă că nici DNA nu a a avut habar de ingineria făcută de Condrea.

„Nu am știut că există o firmă care livra aceleași dezinfectante diluate și care se numește Hexi Farma. Am o singură amintire stranie: la un moment dat, în fabrică ne-au dat halate cu Farma, scris cu «F». Am crezut că e o eroare de scriere”, a declarat o sursă din interiorul Hexi Pharma pentru sursa citată.

Cătălin Tolontan a explicat care a fost firul pe care l-a urmat în efectuarea acestei anchete jurnalistice. „Printr-o sursă apropiată afacerii respective (a aflat de Hexi Farma – n.r.), atfel nu aveam cum pentru că, intrând pe SEAP și căutând, nu găsești Farma cu F sau, dacă cumva o găsești, ai impresia că e o eroare de dactilografiere. Ar trebui să te duci în spate și să cauți destul de mult ca să îți dai seama că este o altă firmă. Era puțin credibil să existe și una (o firmă – n.r.) cu F și cu PH”, a explicat Tolontan la o televiziune de știri.

„Nici DNA, nici Parchetul General, nici Ministerul Sănătății, nici SEAP-ul însăși, nimeni nu a luat în calcul și firma cu F, deși a existat și a făcut afaceri. Evident că știau cei din spitale, la licitații veneau aceleași persoane, tocmai de aceea e clar că acest joc de alba neagra e cunoscut de spitale. Mi-e foarte greu să cred că nu a știut nimeni din stat despre nimic”, a adăugat Tolontan.

„Apropo de SRI, dacă cineva se joacă de-a Hexi cu PH și cu F pe piața dezinfectanților, care este o piață importantă, cineva nu își dă totuși seama dintre cei care stăpânesc informația în statul român? Sigur că era legal să ai două firme, dar arată un comportament chiar înclinat spre a face șmecherii. (…) Problema aici e statul român, minciuna nue doar asta, minciuna pe care ne-o servesc autoritățile. Acum câteva zile a fost suspendată activitatea (firmei Hexi Farma – n.r.), dar, din ce știm, conturile nu au fost închise niciodată”, a concluzionat jurnalistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA