Dan Condrea crease o CLONĂ a Hexi Pharma. Reacția oficialilor firmei

Publicat: 09/06/2016, 12:14
Actualizat: 31/01/2018, 07:49

UPDATE

Oficialii Hexi Pharma au transmis documente contabile care arată că firma-clonă, Hexi Farma,nu a mai livrat nimic din anul 2009, iar atunci, după cum reiese din actele respective, produse s-au livrat doar la Spitalul din Miercurea Ciuc.

Mai mult, potrivit unei hotărâri judecătorești, activitatea firmei Hexi Farma a încetat în anul 2009: „Admite cererea de înregistrare așa cum a fost formulată și dispune înregistrarea registrul comerțului a mențiunilor cu privire la: suspendarea temporară a activității societății pe o perioada de trei ani începând cu data de 1.06.2009 până la data de 31.05.2012″.

De asemenea, datele de la Registrul Comerțului arată că în 2014 Hexi Farma nu a avut angajați, profit sau pierdere și nici înregistrări de plăți de impozite sau taxe.

Firma a livrat și ea dezinfectanți către spitale în valoare de 400.000 de euro. Există spitale care au semnat contracte și cu Hexi Pharma și cu Hexi Farma.

Ministerul Sănătății și SEAP, gestionarii licitațiilor publice, au prezentat contractele de dezinfectanți, dar fără să cunoască existența companiei-surogat Hexi Farma. Și mai grav este însă că nici DNA nu a a avut habar de ingineria făcută de Condrea.

„Nu am știut că există o firmă care livra aceleași dezinfectante diluate și care se numește Hexi Farma. Am o singură amintire stranie: la un moment dat, în fabrică ne-au dat halate cu Farma, scris cu «F». Am crezut că e o eroare de scriere”, a declarat o sursă din interiorul Hexi Pharma pentru sursa citată.

Cătălin Tolontan a explicat care a fost firul pe care l-a urmat în efectuarea acestei anchete jurnalistice. „Printr-o sursă apropiată afacerii respective (a aflat de Hexi Farma – n.r.), atfel nu aveam cum pentru că, intrând pe SEAP și căutând, nu găsești Farma cu F sau, dacă cumva o găsești, ai impresia că e o eroare de dactilografiere. Ar trebui să te duci în spate și să cauți destul de mult ca să îți dai seama că este o altă firmă. Era puțin credibil să existe și una (o firmă – n.r.) cu F și cu PH”, a explicat Tolontan la o televiziune de știri.

„Nici DNA, nici Parchetul General, nici Ministerul Sănătății, nici SEAP-ul însăși, nimeni nu a luat în calcul și firma cu F, deși a existat și a făcut afaceri. Evident că știau cei din spitale, la licitații veneau aceleași persoane, tocmai de aceea e clar că acest joc de alba neagra e cunoscut de spitale. Mi-e foarte greu să cred că nu a știut nimeni din stat despre nimic”, a adăugat Tolontan.

„Apropo de SRI, dacă cineva se joacă de-a Hexi cu PH și cu F pe piața dezinfectanților, care este o piață importantă, cineva nu își dă totuși seama dintre cei care stăpânesc informația în statul român? Sigur că era legal să ai două firme, dar arată un comportament chiar înclinat spre a face șmecherii. (…) Problema aici e statul român, minciuna nue doar asta, minciuna pe care ne-o servesc autoritățile. Acum câteva zile a fost suspendată activitatea (firmei Hexi Farma – n.r.), dar, din ce știm, conturile nu au fost închise niciodată”, a concluzionat jurnalistul.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Era varză' Nuțu Cămătaru s-a iubit cu Nicoleta Luciu și Monica Gabor
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Adrian NĂSTASE a fost REABILITAT și poate CANDIDA
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Profeția teribilă făcută în România! Anunțul venit astăzi, 7 decembrie: "Nu vă pariați viața!"
Liviu Dragnea va fi afectat pe viață! E crunt ce i-a făcut Irina Tănase. Adevărul...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...