Dan Diaconescu, la o nouă încercare de a aduce OTV Italia în România: CNA a amânat discuția

Dan Diaconescu, la o nouă încercare de a aduce OTV Italia în România: CNA a amânat discuția
Publicat: 06/02/2014, 18:29
Actualizat: 28/07/2014, 17:03

Dan Diaconescu a transmis Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) o nouă solicitare în care susține că deține o autorizație de difuzare prin satelit de programe de televiziune ale societății OTV SRL, eliberată de autoritatea în telecomunicații din Italia (AGCOM).

CNA a discutat, în ședința de joi, despre faptul că reprezentanții societății OTV SRL din Italia au transmis Consiliului o notificare.

„Reprezentanții acestei societăți au transmis la CNA o copie conform cu originalul după autorizația de difuzare prin satelit de programe de televiziune, care este eliberată de AGCOM, autoritatea italiană, și au depus o traducere legalizată a acestui document”, a spus Răzvan Frînculescu, șeful Biroului Licențe-Autorizări din CNA.

El a mai spus că reprezentanții departamentelor de specialitate ale CNA au constatat că documentul depus de OTV SRL diferă de documentele depuse de televiziuni străine care emit pe teritoriul României și care sunt licențiate de Ofcom, autoritatea de reglementare din Marea Britanie.

Totodată, Viorel Vasile Buda, vicepreședintele CNA, a spus că din documentul depus de OTV SRL reiese că societatea nu deține o licența audiovizuală. „E clar că nu asta e licența (…) Dacă acest program e difuzat în Italia poate fi retransmis în România și dacă nu e difuzat în Italia nu poate fi difuzat în România”, a spus Viorel Vasile Buda.

„Legea noastră vorbește despre serviciu de programe”, a atras atenția și Laura Georgescu, președintele CNA.

La rândul său, membrul CNA Narcisa Iorga a spus că și ea înțelege că este vorba despre o autorizare și nu despre o licență audiovizuală. „Înțeleg că este vorba despre o autorizație și nu de o licență (…) Dacă OTV Italia are autorizație e una și dacă are licență e alta. Ca să difuzezi un serviciu de program în România trebuie să ai licență”, a spus Iorga. Ea a propus ca CNA să solicite un punct de vedere clar de la AGCOM în legătură cu aceste aspecte.

Totodată, membrul CNA Monica Gubernat a solicitat amânarea discutării subiectului, precizând că a primit niște informații pe care dorește să le pună la dispoziția celorlalți membri ai Consiliului.

Astfel, CNA a decis să amâne discutarea subiectului pentru una din ședințele viitoare ale Consiliului.

CNA a retras licența televiziunii OTV pe 22 ianuarie 2013, în conformitate cu legislația audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.

OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Național al Audiovizualului, începând din anul 2009 și până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvență. Televiziunea nu a făcut dovada achitării lor, fapt pentru care CNA i-a retras licența.

Din 22 ianuarie 2013, Dan Diaconescu, cel care deținea OTV, a încercat de mai multe ori să reia emisia postului, însă fără succes, până în noaptea de 18 spre 19 octombrie 2013, când OTV a început să emită din nou pe satelit, pe frecvența televiziunii DD TV (Direct Digital TV), care este controlată tot de Diaconescu.

Retransmisia OTV pe licența DD TV a fost însă ilegală și a fost sancționată de CNA, DD TV fiind amendat cu 100.000 de lei pe 29 octombrie 2013.

Pe de altă parte, Laura Georgescu, președintele CNA, a spus în mai multe rânduri anul trecut că Dan Diaconescu nu deține o licență audiovizuală pentru postul OTV, așa cum acesta a susținut de mai multe ori. Ea a precizat că Dan Diaconescu deține, din 30 septembrie 2013, doar o autorizație de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit eliberată de autoritatea în telecomunicații din Italia (AGCOM ).

Pe de altă parte, Dan Diaconescu a înființat societatea OTV SRL, care are sediul în Roma și a fost înscrisă la Registrul Comerțului din Italia, în data de 18 iulie 2013, potrivit unor informații furnizate de Consiliul Național al Audiovizualului.

Asociații societății sunt Dan Diaconescu (capitalul social vărsat de acesta este 9.500 de euro) și Diana Voiculescu (500 de euro). Ambii figurează cu domiciliul în Roma, în același loc unde are sediul legal societatea OTV SRL, respectiv Roma (RM) Via Germanico 107. Administratorul unic al societății este Diana Voiculescu, o colaboratoare apropiată a lui Dan Diaconescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?