Dan Diaconescu, primele atacuri după ce a fost eliberat din închisoare

Dan Diaconescu, primele atacuri după ce a fost eliberat din închisoare
Publicat: 29/11/2017, 20:45

„Dacă vreți să știți cum e în pușcărie, faceți-vă televiziuni de succes și partid de succes și imediat o să intrați. Acum trebuie să știți că la fel de prodigioasă cum a fost activitatea dumneavoastră în prezent, poate fi la fel de infracțională fiindcă avem de-a face cu o lege dată în România, o sentință prin care timp de 10 ani și jumătate nu am voie să iau legătura cu cei un milion și jumătate de prieteni ai mei, cei care ne-au votat la un moment dat. Este o interdicție foarte, foarte mare. De la moartea lui Kennedy cred că nu s-a mai impus atâta tăcere. Nu știu de ce le-o fi atâta frică de mine. Sunt totuși, mănumesc Dan Diaconescu, sunt un copil venit din Caracal, nu cunoșteam pe nimeni și totuși, de 20 de ani încoace, adversarii mei se sperie foarte, foarte tare de mine”, a declarat, la ieșirea din penitenciar Dan Diaconescu.

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, să admită solicitarea de eliberare a lui Dan Diaconescu, acesta părăsind penitenciarul Jilava în care era încarcerat din martie 2015.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV la data faptelor, Dorel Petru Pârv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, „recidivist postexecutoriu”, și Ghezea Mitruș, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicației „Atac la persoană”, au fost trimiși în judecată în octombrie 2010.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenințat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din 21 iulie 2009, difuzată de postul de televiziune OTV, cât și indirect, prin intermediul lui Dorel Pârv, pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moț, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 de euro.

Pe 21 noiembrie 2017, Judecătoria Sectorului 4 a explicat motivele care i-au determinat pe magistrați să admită cererea de eliberare a omului de afaceri Dan Diaconescu, susținând că în perioada petrecută în închisoare acesta s-a reeducat, iar în viitor poate reveni la viața normală, „părăsind câmpul infracțional”.

„Există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului și că acesta, prin participarea activă la programele desfășurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, și-a format o atitudine corectă față de valorile sociale, față de ordinea de drept și față de regulile de conviețuire socială, scopul preventiv și educativ al pedepsei fiind atins, iar funcțiile de exemplaritate și eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viață normală, părăsind câmpul infracțional”, arată Judecătoria Sectorului 4 în decizia de eliberare a lui Dan Diaconescu.

Potrivit magistraților, din pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare (2011 zile), Dan Diaconescu a executat 1.500 zile, dintre care 186 pe baza recursului compensatoriu, iar 345 ca rezultat al muncii prestate. Din zilele considerate ca executate în urma muncii prestate, 150 zile se datorează celor cinci cărți pe care le-a scris în detenție.

„Potrivit caracterizării atașate la dosar, condamnatul a participat la activitățile de educație și asistență psihosocială. A fost inclus în programul de pregătire pentru liberare. A elaborat și publicat 5 lucrări științifice. A desfășurat activități lucrative în interesul locului de deținere, din luna aprilie 2015 și până în prezent. Nu a fost sancționat disciplinar iar pentru munca prestată și pentru participarea la activitățile și programele de educație și asistență psihosocială a fost recompensat de 20 ori, de 12 ori cu suplimentarea dreptului la pachet și la vizită și de 8 ori cu permisiunea de ieșire din penitenciar.Este important de reținut și faptul că petentul nu este cunoscut cu antecedente penale”, mai spun judecătorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...