• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Dan Voinea: „Pe ce este în dosar, judecătorul nu are cum să nu-l condamne pe Ion Iliescu pentru mineriada din iunie 1990″

Dan Voinea, procurorul care a instrumentat dosarul mineriadei, susține că Ion Iliescu s-a implicat personal în „actul de represiune" din 14-15 iunie din Piața Universității.

Generalul (r) Dan Voinea afirmă că fostul președinte Ion Iliescu „nu are cum să nu fie condamnat” pe probele care există în dosarul mineriadei, acesta fiind „implicat personal în actul de represiune din 14-15 iunie, el a dat ordine în acest sens”

„Președintele Iliescu s-a implicat personal în actul de represiune din 14-15 iunie, el a dat ordine în acest sens. Înainte de aceasta a avut loc o întâlnire de taină undeva la Scroviștea, la care a participat ministrul de interne Chițac, șeful poliției de atunci, generalul Diamandescu, Petre Roman, Ion Iliescu și au stabilit în concret cum trebuie atacați manifestanții din Piața Universității. S-a făcut chiar o schemă, ea este la dosar. E scrisă de mână și acolo erau trecute atribuții pentru fiecare ministru ce avea de făcut. Ministrul Transporturilor pentru aducerea în București a minerilor, a muncitorilor, că nu au venit doar mineri. Atunci s-a decis, nu doar venirea minerilor pentru că au venit și muncitori”, a declarat Dan Voinea.

De ce trenează dosarul mineriadei după 25 de ani de la evenimentele din iunie 1990, ce presiuni politice s-au făcut și ce interese au fost ca totul să fie ținut la sertar și care sunt probele care îl incriminează pe Ion Iliescu, aflați în interviul cu Dan Voinea, de mai jos:

×
Inchide