Dăncilă refuză restructurarea Guvernului: Voi merge pe același punct de vedere/ Dragnea: Probabil premierul s-a gândit că nu e sigură majoritatea. Nu îmi permit să forțez un premier

Dăncilă refuză restructurarea Guvernului: Voi merge pe același punct de vedere/ Dragnea: Probabil premierul s-a gândit că nu e sigură majoritatea. Nu îmi permit să forțez un premier
Publicat: 25/04/2019, 20:59

„Nu aș spune că este un blocaj. Este adevărat că opinia mea a fost diferită de a mai multor colegi din CEx Național referitor la restructurare. Eu am fost împotriva restructurării, am considerat că trebuie să urmăm calea normală, să facem remanierea și să mergem către președinte. Nu pot să spun că am fost optimistă în vederea acceptării de prima dată a propunerilor făcute de coaliția PSD-ALDE,. Dar am luat în calcul acest lucru. Am vrut să merg pentru că am avut la bază mai multe considerente. Unul – nu aș vrea să avem Guvern Dăncilă 2. În al doilea rând, este perioada sărbătorilor. În al treilea rând, președintele a spus că va contesta la CCR dacă îl vom ocoli”, a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Întrebată dacă se va răzgândi în această privință în perioada sărbătorilor, premierul a spus: „Am văzut că se așteaptă de la mine să iau altă decizie, dar cred că voi merge pe același punct de vedere”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că nu este de acord cu remanierea și că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniștri interimar, propunerile considerându-le nepotrivite. Ulterior, Klaus Iohannis a luat act miercuri de demisiile celor trei miniștri, Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero și a semnat decretele prin care Ana Birchall, Eugen Teodorovici și Radu Oprea sunt desemnați miniștri interimari.

Inițial, Viorica Dăncilă i-a propus pe Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu și Eugen Nicolicea să preia ministerele Fondurilor Europene, Românilor de Pretutindeni și Justiției.

De asemenea, președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că așteaptă ca premierul Viorica Dăncilă să decidă de sărbători dacă vrea să vină cu remanierea Guvvernului în Parlament, susținând că a dat asigurări premierului că majoritatea PSD-ALDE are și cu 30 de voturi în plus față de necesar.

Dragnea: Probabil premierul s-a gândit că nu e sigură majoritatea.Nu îmi permit să forțez un premier

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi seara, că există o majoritate confortabilă în Parlament și premierul Viorica Dăncilă poate apela oricând la varianta restructurării prin votul Parlamentului, dar că nu își permite să forțeze premierul, dacă nu vrea varianta menționată.

„Nu este o dispută. Miniștrii își fac treaba bine. Asta nu e în regulă (că avem miniștri interimari – n.r.). Remaniere e și una și alta. Acesta a fost motivul pentru care în coaliție am susținut aproape toți că cea mai eficientă procedură e remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului. Și erau mai multe variante, ceea ce ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată respinge propuneri de miniștri pentru că nu au ținută. Apropos, m-a întrebat Oane Florea, doamnă pe care o respect mult, e foarte pregătită, mi-a zis că nu îi place ținuta mea. În ce să mă îmbrac? În roz, în fuste scurte?”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a afirmat că i-a dat asigurări premeierului că PSD are o majoritate confortabilă în Parlament, motiv pentru care poate apela oricând la varianta remanierii prin votul parlamentar.

„Premierul a ezitat să vină în Parlament cu această procedură. Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea. Noi i-am prezentat și în partid și în coaliție cum stăm cu majoritatea și ar fi fost pentru Guvern un mesaj de forță foarte serios, că nu stă la discuții cu Iohanis și nu intră în jocul lui. Nu mi-am permis și nu o să-mi permit să forțez un premier. E o decizie pe care trebuie s-o ia. Dacă nu o simte, e o decizie pe care poate nu trebuie s-o ia. Majoritatea de ieri, chiar dacă nu mai vin voturile de la UDMR, noi la Senat PSD-ALDE avem în plus 13, pe plen reunit avem 20-30 de voturi în plus peste majoritate”, a mai spus Dragnea.

Viorica Dăncilă a declarat, într-un interviu pentru Adevărul că nu va merge pe varianta restructurării Guvernului prin Parlament.

„Asta a fost decizia. Nu e o dramă, nu e o tragedie. Spunea cineva că și dacă mergeați prin Parlament, Iohannis tot refuza să numească. Nu ține de mine sau de dl Tăriceanu (întrebat dacă a renunțat la varianta e a trece prin Parlament – n.r.). Noi i-am spus premierul că dacă se hotărăște să vină prin Parlament are majoritate. Dacă se decide să stea cu interimatele, iar nu e o problemă pentru noi”, a precizat Dragnea, la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări..."
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?