DASAEV a fost REȚINUT, deși neagă orice implicare în atacarea baschetbaliștilor din Brăila

DASAEV a fost REȚINUT, deși neagă orice implicare în atacarea baschetbaliștilor din Brăila
Publicat: 17/09/2018, 16:18
Actualizat: 02/10/2018, 17:33

După mai bine de patru ore de audieri, procurorii au decis să îl rețină pe Daniel Gabriel Husein zis Dasaev. Acesta se prezentase de bună voie luni dimineața, la sediul Parchetului, susținând că este nevinovat.

„Am răspuns unor agresiuni din partea acestor sportivi, atâta tot, a fost ceva inopinat. Ce s-a întâmplat? Erau în dreptul băii și nu lăsau pe nimeni să treacă. Am cerut dreptul să trec la baie, ei erau beți, se certau cu altcineva și au răspuns cu loviri. Poate au interpretat greșit. Eu am răspuns, deci au sărit patru, cinci sportivi pe mine și eu am ripostat. Nu am avut cuțit. Eu mă aflam cu nepoata mea să ne distrăm. Eu am fost cel bătut, nu cel care a lovit. Eu cred că am lovit de zece ori și am primit vreo 200, 300 de lovituri. Dacăa avut altcineava cuțit, se poate verifica pe camere.

(..) Când am fost tăiat pe față, am intrat în baie. Ei au încercat să intre în baie peste mine. Eu nu am treaba cu ei, nu am avut nicio treaba că ei sunt de culoare, puteau să fie albanezi, ruși, africani. Am prieteni negri, am stat în Spania, Italia. Nici nu știam că ei sunt americani. Lumea să înțeleagă că eu am fost victima. Eu am fost cel bătut. Să te bați cu patru, cinci oameni, să te lovească din toate părțile… Loveau încontinuu, ca niște bezmetici”, a povestit Gabriel Husein zis Dasaev.

El este acuzat de tentativă de omor și tulburarea ordinii publice, dar potrivit unor surse apropiate anchetei, nu recunoaște decât al doilea cap de acuzare. Și înainte de a intra la audieri, Husein se declara nevinovat și susținea că a venit tocmai pentru a clarifica lucrurile.

„Am sunat-o pe avocată și i-am zis că nu se poate așa ceva, ce se vorbește. Zic: hai să mergem să clarificăm lucrurile. Dacă eu sunt vinovat, să mă aresteze. Dar dacă nu sunt vinovat, de ce să fiu eu… Au venit și săptămâna trecută, și în urmă cu două săptămânii (n.r. sportivii la bar), nimeni nu s-a luat de ei că-s negri,” a declarat presei, Gabriel Husein, înainte de audierile de la Parchet.

Avocatul suspectului și-a apărat clientul și a spus presei că bărbatul nu poate fi judecat prin prisma reputației și cazierului.

„Am venit să dea o declarație… Chiar dacă are renumele pe care îl are, chiar dacă are cazier impresionant așa cum a arătat presa, nu este obligatoriu ca el să fi provocat scandalul. Așa cum a arătat și dumnealui, a fost agresat și a răspuns așa cum a putut. Nu cunoaștem probele, acum să vedem despre ce este vorba și vom răspunde în contradictoriu cu probele”, a spus avocatul Angelica Ionel.

În baza filmărilor făcute în barul unde s-a produs incidentul, anchetatorii au un grup de suspecți în cazul baschetbaliștilor înjunghiați la Brăila. Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, care face cercetări pentru vătămare corporală. Printre suspecți a fost vehiculat și numele lui Daniel Husein, un interlop cunoscut în Brăila sub numele de Dasaev, care a fost eliberat din penitenciar în urmă cu patru ani.

Reprezentanții clubului Cuza Sport, unde sunt legitimați baschetbaliștii americani spun că sportivii au fost atacați fără motiv de un grup mare de persoane.

„Pentru a clarifica contextul desfășurării acestui incident, vă prezentăm varianta oficială, rezultată în urma studierii imaginilor video de către organele de cercetare penală. Sportivii echipei Cuza Sport Brăila au fost atacați, în prima instanță, de către un agresor, fără niciun motiv sau conflict prealabil. Aceștia au încercat sa calmeze spiritele și să părăsească locația, moment în care un grup de 8-9 indivizi (așa cum reiese din imagini) au năpustit asupra lor. Menționăm ca acesta a fost momentul în care jucătorii de cetățenie americană au fost agresați fizic prin lovituri de pumni, picioare, scaune aruncate și înjunghieri repetate cu un cuțit. Ținem să precizăm faptul că acest incident nu a pornit, așa cum este speculat în presă, din cauza unor prezențe feminine din grupul atacatorilor, întrucât sportivii au venit într-un grup restrâns, neinteracționând cu nimeni altcineva din incinta locației”, se arată în comunicatul clubului Cuza Sport.

Reprezentanții clubului sportiv brăilean au menționat că aceste afirmații se bazează pe rezultatele anchetei preliminare realizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

Baschetbaliștii se află acum în afara oricărui pericol, însă rămân internați la spitale din București și Brăila, pentru a evita apariția unor complicații.

„Joseph McClaim este în afara oricărui pericol, nefiind necesar transferul la o altă unitate medicală. Din raportul oficial al medicilor, reiese faptul că acesta prezintă o perforare a pleurei plămânului stâng, în urma unei lovituri de cuțit. Joseph este conștient și se află în continuare sub îngrijirea medicilor la Secția de Terapie intensivă. Darrell Bowie a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, cu un elicopter SMURD. Prezintă mai multe leziuni la nivelul feței și al gâtului, precum și în zona abdominală. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul intestinului gros, prezentând două perforații cauzate de loviturile de cuțit. Decizia transferului jucătorului a fost luată în scopul prevenirii apariției unor eventuale complicații ulterioare”, au precizat reprezentanții Cuza Sport.

Foto: Facebook/ACS Cuza Sport Brăila

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică