Dat afară pe vremea lui Stelian Tănase, Claudiu Lucaci a revenit la conducerea Știrilor TVR

Dat afară pe vremea lui Stelian Tănase, Claudiu Lucaci a revenit la conducerea Știrilor TVR
Publicat: 25/11/2015, 18:28

„Ca urmare a hotărârii Tribunalului București cu numărul 11813/2015 din 20 noiembrie a.c., referitoare la anularea proceselor verbale și a reevaluării din aprilie 2015, conducerea TVR a dispus repunerea în drepturi a lui Claudiu Lucaci, respectiv preluarea atribuțiilor de coordonator al Direcției Știri”, au transmis reprezentanții SRTv, la solicitarea agenției MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților TVR, Claudiu Lucaci a revenit în funcția de coordonator cu atribuții de director al Direcției Știri, începând de marți.

Contactat, miercuri, de agenția MEDIAFAX, Claudiu Lucaci a confirmat că, începând de marți, a revenit pe postul de director al Direcției Știri din TVR.

„Am crezut, în toată această perioadă, că am fost victima unui abuz. Voi colabora cu noua conducere a televiziunii pentru a lămuri celelalte aspecte din decizia instanței. A fost nevoie de mult curaj ca să mă lupt cu anumiți oameni care au transformat o evaluare profesională într-o răzbunare politică și aș vrea să-i mulțumesc domnului avocat Gheorghe Piperea că a preluat o cauză în care foarte puțini avocați au fost dispuși să se implice”, a mai spus Claudiu Lucaci.

Claudiu Lucaci a fost înlăturat de la conducerea Direcției Știri a Societății Române de Televiziune în luna aprilie, fiind înlocuit de Raluca Stroe Brumariu, printr-o decizie a lui Stelian Tănase, care, la momentul respectiv, era președinte-director general al SRTv.

Lucaci a pierdut conducerea Știrilor TVR după ce a fost reevaluat de o comisie a Televiziunii Române, deși a obținut un punctaj care îi permitea să își mențină respectiva funcție la prima evaluare a activității sale, însă o comisie condusă de Stelian Tănase a decis că procesul de evaluare în cazul său „a fost viciat”.

Pe 3 aprilie, Claudiu Lucaci, care a primit la reevaluare un punctaj sub cel necesar pentru a rămâne șef al Știrilor TVR, a declarat pentru MEDIAFAX că TVR este o instituție condusă politic și va contesta rezultatul reevaluării sale. Claudiu Lucaci a mai spus că a înțeles dintr-o discuție cu Stelian Tănase că evaluarea managerilor TVR s-a făcut „pe considerente politice”.

Totodată, Claudiu Lucaci a precizat atunci că a depus o acțiune în instanță în acest caz. El și-a motivat decizia prin faptul că reevaluarea sa nu era prevăzută în regulamentele TVR.

În acest caz, Tribunalul București a decis, pe 20 noiembrie, să admită în parte cererea lui Claudiu Lucaci, care a dat în judecată TVR pe 24 aprilie.

Astfel, instanța a anulat procesul-verbal numărul 134609 din 14 aprilie 2015 și a anulat reevaluarea lui Claudiu Lucaci, cuprinsă în procesele verbale numărul 134601 din 2 aprilie 2015 și numărul 134603 din 3 aprilie 2015, potrivit informațiilor disponibile pe Portalul Instanțelor de Judecată.

Totodată, Tribunalul București a menținut evaluarea lui Claudiu Lucaci cuprinsă în procesele verbale numărul 134423 din 11 februarie 2015 și numărul 134498 din 12 februarie 2015 și a obligat TVR să îi plătească lui Lucaci o sumă de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Pe de altă parte, instanța a respins ca neîntemeiată cererea lui Claudiu Lucaci de obligare a TVR la plata cheltuielilor de judecată. Hotărârea instanței poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare, însă TVR nu a precizat dacă o va contesta.

Pe de altă parte, până la revenirea lui Claudiu Lucaci la conducerea Direcției Știri a TVR, șefia Știrilor a fost deținută interimar de Ioana Popescu. Aceasta a fost numită la conducerea Direcției Știri a SRTv, la începutul lunii noiembrie, de Irina Radu, directorul general interimar al Societății Române de Televiziune.

Irina Radu a numit-o pe Ioana Popescu la conducerea Știrilor TVR după ce Raluca Stroe Brumariu a demisionat de la șefia Știrilor SRTv, ca urmare a reacției întârziate pe care Televiziunea Română a avut-o în cazul relatării, în noaptea de 30 spre 31 octombrie, a informațiilor despre incendiul izbucnit în clubul Colectiv din București.

Ioana Popescu ocupă și funcția de director interimar al TVR 2. De asemenea, Ioana Popescu a fost producător executiv în Direcția Emisiuni Informative și Sport din TVR, în perioada în care Știrile TVR erau conduse de Claudiu Lucaci.

Fostul Consiliu de Administrație al SRTv, care a fost condus de președintele-director general Stelian Tănase, a fost demis de plenul Parlamentului pe 23 septembrie, odată cu respingerea raportului de activitate al Televiziunii Române pe anul 2014. În aceeași zi, plenul Parlamentului a numit-o pe Irina Radu în funcția de director general interimar al TVR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?