De ce a murit copilul din Argeș, diagnosticat de medici cu enterocolită

Redactor:
Daciana Ilie
De ce a murit copilul din Argeș, diagnosticat de medici cu enterocolită
De ce a murit copilul din Argeș diagnosticat cu enterocolită

Medicii legiști care au făcut necropsia în cazul copilului de opt ani care a murit, sâmbătă după-amiază, în Spitalul Municipal Curtea de Argeș au stabilit că băiatul avea insuficiență cardio-respiratorie, miocardită și pneumonie, a declarat corespondentului MEDIAFAX directoarea spitalului, medicul Ionela Dăneț.

Întrebată dacă băiatul fusese diagnosticat în spital cu vreuna dintre aceste boli, directoarea unității sanitare din Curtea de Argeș a răspuns negativ.

Totodată, întrebată dacă în acest context consideră că vinovați sunt medicii care l-au diagnosticat și tratat, directoarea unității sanitare a explicat că simptomele prezentate de copil erau cele ale gastro-enterocolitei.

„Copilul avea și o gastro-enterocolită, avusese acasă scaune diareice, febră și vărsături, aceasta era patologia. Probabil că această patologie pulmonară pe care au găsit-o este dată de un virus care probabil a fost și în scaun. Nu știu exact ce a fost, dar a afectat mai multe organe în același timp, pentru că a avut și scaune diareice, deci era și componenta digestivă, dar probabil aceasta din urmă, dominantă în ultimele zile, a făcut ca cei doi medici de la pediatrie să se axeze pe acest diagnostic și să facă tratament pentru asta”, a spus directoarea spitalului din Curtea de Argeș.

Cei doi medici pediatri care l-au tratat pe copil profesează în continuare în spital, a precizat Ionela Dăneț.

„Urmează să se facă ancheta pe linie disciplinară atât la noi, cât și colegiul Medicilor. Nu pot eu să le ridic dreptul de a profesa. În urma anchetelor care se vor face și rezultatele vor duce la o concluzie”, a spus Dăneț.

Aceasta a spus că regretă ceea ce s-a întâmplat și că îi vine greu să-și explice ce anume s-a întâmplat.

„Din câte îi cunosc pe amândoi medicii care sunt foarte buni profesioniști, nu înțeleg de ce nu și-au dat seama de simptomatologia pulmonară. Probabil predominantă a fost simptomatologia digestivă”, a spus directoarea spitalului.

Copilul de opt ani diagnosticat cu enterocolită a murit la spitalul din Curtea de Argeș, la o zi de la internare, iar familia acestuia a depus plângere penală la Parchet împotriva cadrelor medicale pe care le acuză de omor din culpă, neglijență în serviciu și rele tratamente.

Tatăl copilului spunea că, vineri, a ajuns cu fiul său la Camera de primiri urgențe a spitalului din Curtea de Argeș, băiatul având stări de vomă și diaree. Medicii de la Urgență au întrebat despre istoricul medical al copilului, apoi l-au trimis la secția de chirurgie, unde un medic specialist a constatat că nu are apendicită, după care au decis internarea copilului la secția de pediatrie.

Bărbatul a mai afirmat că a doua zi, când și-a sunat soția care rămăsese internată în spital cu copilul, aceasta i-a spus că starea băiatului s-a agravat, iar când a ajuns la spital ca să-și viziteze fiul, bărbatul a fost trimis cu o rețetă să cumpere medicamente antispastice și antidiareice pentru cel mic.

Între timp, extremitățile corpului băiatului au început să se învinețească, iar mama acestuia a cerut ca băiatul să fie transferat fie la Spitalul de Pediatrie din Pitești, fie la o unitate medicală din București, iar, potrivit părinților, medicii de la Curtea de Argeș au refuzat acest lucru.

Sâmbătă după-amiază, la mai puțin de 24 de ore de la internare, copilul a murit.

Directorul Spitalului Municipal Curtea de Argeș, Ionela Dăneț, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că băiatul a fost internat în 17 aprilie, la ora 21.13, cu simptomele unei gastro-enterocolite acute și cu deshidratare, iar medicii i-au instituit tratamentul cu antibiotice și l-au hidratat cu perfuzii, evoluția stării de sănătate fiind, în primă fază, favorabilă.

Conform directorului unității sanitare, a doua zi de la internare, în jurul orei 17.00, starea de sănătate a copilului „s-a înrăutățit brusc”, el a intrat în stop cardiorespirator, iar la ora 18.15 a fost declarat decesul, medicii neputând face nimic pentru a-l salva pe copil.

„Nimeni nu-și explică schimbarea bruscă a stării generale”, afirma medicul Ionela Dăneț.

Aceasta preciza că spitalul nu a primit nicio sesizare din partea părinților, însă a fost deschisă o anchetă internă.

Întrebată dacă părinții au solicitat transferul și de ce copilul nu a fost trimis la alt spital, directoarea spitalului din Curtea de Argeș a explicat că medicul nu a putut solicita transferul la alt spital din cauza gravității stării de sănătate a băiatului.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș s-a autosesizat și a deschis o anchetă, iar Colegiul Medicilor va face, de asemenea, verificări în cazul copilului de opt ani, diagnosticat cu enterocolită, care a murit la spitalul din Curtea de Argeș, la o zi de la internare.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
Gigi Becali are o avere uriașă! Ce loc ocupă în topul celor mai bogați români...
Este anunţul momentului pentru toţi românii cu credite la bănci. Ce se va întâmpla, de...
Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea,...
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Studiu îngrijorător: Pacienții vindecați de COVID se întorc în spital cu alte boli, iar unul...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Ce se întâmplă chiar acum, imediat după înmormântarea lui Bogdan Stanoevici. Fiul său a luat...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea șoc a momentului în România: Cunoscuta prezentatoare TV A MURIT
5 motive să faci amor dimineața
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul necunoscut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Inchide